Iohannis: Mi se pare o campanie ciudată. Dragomir a plecat din SRI din cauza unor probleme penale

Nivelul de credibilitate al fostului colonel SRI Daniel Dragomir este foarte mic, el a plecat din Serviciu ca urmare a unor probleme penale, a atras atenţia preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Aşa-zisele dezvăluiri ale fostului colonel SRI Daniel Dragomir nu afectează credibilitatea vreunei instituţii, a opinat joi, în faţa presei, preşedintele Klaus Iohannis.

"Mi se pare o campanie ciudată. Nu am urmărit în detaliu fiindcă nu urmăresc astfel de cancan-uri, dar nu cred că afectează credibilitatea vreunei instituţii, ba chiar când am rugat pe cineva să se informeze cine este acest fost angajat al SRI mi s-a spus că omul a plecat din SRI din cauza unor probleme penale, dosare penale şamd. Nivelul de credibilitate, după părerea mea, este foarte mic", a declarat Iohannis.

Reamintim că fostul ofiţer SRI este cercetat în dosarul Black Cube pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Recent, Dragomir îl acuza pe fostul număr doi din SRI, Florian Coldea, că ar fi ordonat arestări şi că acesta colabora cu şefa DNA pentru a obţine sentinţe favorabile în justiţie. "Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie", a susţinut colonelul, adăugând că orice serviciu foloseşte inclusiv "acoperiţii" în presă, iar pe "câţiva care au răspuns la ordinele binomului" i-a cunoscut şi el.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă [şeful Direcţiei Juridice a SRI - n.r.] sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a afirmat Dragomir.