Iohannis: Lupta anticorupţie, dusă cu determinare. Unii politicieni încă nu s-au împăcat cu asta

Eliminarea flagelului corupţiei este o condiţie esenţială pentru a construi o societate dreaptă, cu o distribuţie echitabilă a resurselor între cetăţenii săi, a opinat preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

România este o ţară stabilă şi sigură, cu o democraţie din ce în ce mai consolidată, în care lupta anticorupţie este dusă cu determinare, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând, a remarcat joi, în cadrul unui eveniment public, preşedintele Klaus Iohannis.

"Afirm fără reţineri că România este o ţară stabilă şi sigură atât pentru cetăţenii săi, cât şi pentru partenerii noştri internaţionali. În aproape trei decenii de la căderea comunismului, am devenit membri importanţi ai Uniunii Europene şi ai NATO, iar astăzi suntem un furnizor de securitate şi stabilitate în regiune. Mai mult, România este o ţară cu o economie în expansiune, care devine un pol de atracţie pentru mulţi investitori români şi străini. Avem o democraţie din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupţie pe care o ducem cu determinare şi cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Preşedintele a subliniat că eliminarea flagelului corupţiei este o condiţie esenţială pentru a construi o "societate dreaptă, cu o distribuţie echitabilă a resurselor între cetăţenii săi".

"Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar am ţinut să menţionez aceste chestiuni pentru că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic şi mai prosper", a precizat Iohannis.