Iohannis atacă la CCR legea prin care deputatul "Mitralieră" "şterge" incompatibilităţi

Cătălin Rădulescu a reuşit să-şi vadă adoptat proiectul de lege care şterge incompatibilităţile şi conflictul de interese după trei ani şi le dă voie aleşilor locali să desfăşoare activităţi în privat. Iată însă că Iohannis îl atacă la CCR.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a atacat la CCR controversata lege iniţiată de deputatul Cătălin Rădulescu care şterge incompatibilităţile şi conflictul de interese după trei ani şi le dă voie aleşilor locali să desfăşoare activităţi în privat.

Votat pe 16 mai a.c. de majoritatea din Camera Deputaţilor, proiectul de act normativ iniţiat de Rădulescu şi asumat prin semnătură de 100 de deputaţi PSD prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor.

De asemenea, proiectul legislativ al deputatului "Mitralieră" le permite aleşilor locali să desfăşoare activităţi în sectorul privat în domenii care nu au legătură cu atribuţiile de aleşi locali. Deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice, a explicat în plenul Camerei că prin această modificare "s-a făcut egalitate" între aleşii locali şi prefecţi în ceea ce priveşte posibilitatea de a desfăşura activităţi în sfera privată.

Motivele pentru care preşedintele a sesizat CCR pe acest act normativ pot fi accesate aici.