"Intri bolnav cu o boală şi vii acasă în sicriu!" - Imagini de coşmar dintr-un spital timişorean

În România anului 2018, la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, bolnavii sunt spitalizaţi în condiţii greu de imaginat - mizerie, mobilier vechi, pereţi igrasioşi şi scorojiţi. Fotografiile ce prezintă imaginile doveditoare au stârnit valuri de reacţii.
Spitalul Victor Babeş din Timişoara
Spitalul Victor Babeş din Timişoara (Anamaria Czap - Facebook)

Indignată că bunicul ei este spitalizat în condiţii insalubre la un spital din Timişoara - unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale ţării, o tânără a postat două fotografii în care arată cruda realitate din respectiva unitate medicală. Pozele au avut sute de share-uri şi au stârnit numeroase comentarii.

"Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş!!!

Nu mai am cuvinte să comentez....cred că imaginile spun totul.... Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pt a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare.... Donaţi în continuare bani pt a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere!!!
Şi sfatul meu....încercaţi să va păstraţi sănătoşi....dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce!", scrie, pe Facebook, timişoreanca Anamaria Czap.

Spitalul Victor Babeş din Timişoara
Spitalul Victor Babeş din Timişoara (Aanamaria Czap, Facebook)

"Pentru cei care m-au acuzat că denigrez Spitalul, primarul, că vreau să arunc cu noroi în Timişoara, că denaturez adevărul şi că am mai şi avut ceva de câştigat, ţin să vă informez că realitatea mea, a bunicului meu este asta, cea prezentată în postarea de mai jos. Nu contest că există acele super saloane despre care vorbesc unii dintre voi şi chiar domnul Primar, cu paturi elegante şi lenjerii tocmai scoase din ambalaj. EU nu le-am văzut, bunicul meu de 87 de ani stă în acel "salon", împreună cu alţi 7 sau 8 colegi de suferinţă, mănâncă în acele condiţii, îşi ţine lucrurile în acele noptiere infecte.

Noptieră
Noptieră (Anamaria Czap)


Aceste saloane mizerabile nu ar mai trebui folosite!!!
Vă rog, dacă nu aţi fost să vedeţi cu ochii voştri cum arată saloanele, nu mai comentaţi aiurea!", mai precizează tânăra.

În replică, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat la Realitatea Tv, că spitalul este în renovare, iar timp de 50 de ani nu s-a investit nimic în acest spital.

"Este o tristă realitate, evident că toţi care se internează acolo nu au alternative. Timp de jumătate de secol nu s-a investit nimic în acest spital. Cea mai mare parte a spitalului e în reabilitare, şi în curs de reabilitare chiar la acele saloane. Este de neimaginat cum autorităţile au lăsat acel spital. Noi am pornit o campanie de reabilitare, am demarat toate procedurile. Sunt în derulare, în 2018 vor fi finalizate inclusiv la nivel de dotare, dar totul ia foarte mult timp. Din păcate, nu au apărut fotografii când nu îi păsa nimănui de spital", a declarat Nicolae Robu, la Realitatea Tv.

Primarul a mai precizat că nu există posibilitate de relocare a spitalului în Timişoara:

"Suntem prima autoritate căreia îi pasă şi am făcut ceva, din toată clădirea acum suntem la ultimul etaj cu reabilitările. Asta e realitatea, aşa cum o prezint eu. Nu există posibilitatea de relocare, nu avem alternative, nu există alternative, nu avem alternative în Timişoara. Din poziţia de primar am alocat fonduri pentru tot ce s-a cerut pentru conducerea spitalului, şi vom aloca în continuare. Nu putem peste noapte să facem ce ne dorim. Trebuie proiect tehnic, iar pentru toate licitaţiile trebuie timp, din momentul în care te decizi să faci ceva şi până când poţi să îl faci trec doi ani", a susţinut Robu.

De asemenea, Robu a mai precizat că va cere explicaţii pentru a vedea de ce au fost cazaţi pacienţii în acele saloane.

Redăm şi câteva dintre declaraţiile cetăţenilor ce au reacţionat la fotografiile postate de timişoreancă:

"Te duci cu o boală ,ieşi cu două (dacă mai ieşi)", scrie Laura.

"Palatul (bârlogul) lui Dragnea e împrejmuit cu ziduri înalte, n-are cum să vadă!!! Iar celula lui, sigur nu va arăta aşa!
Suntem în 2018, acuşi Capitală Europeană! Nu avem nişte Tifel??? Spital de boli infecţioase? E şi igrasie sau doar pereţii îs murdari?", întreabă Axenia.

"Cum pot exista încă aşa spitale într-o ţară europeană ??? Nu îmi vine să cred, acum când se pot face atâtea cu bani europeni la noi nu se face nimic. Acolo sunt oameni bolnavi care au lucrat şi au plătit la stat pentru sănătate şi acolo au ajuns ??? În aşa condiţii şi parlamentariii se tratează în străinătate că doar au furat destul , au de unde", adaugă Daniel.

"Trist dar Adevărat, aşa arată spitalul de boli infecţioase, Acolo intri bolnav cu o boală şi vii acasă în Sicriu. Aşa a păţit tatăl meu, tratează bolnavii cum doresc ei. Aşa spitale sunt în România. HAI să scăpăm de bătrânii, că doar nu mai trebuie să plătim pensia!', scrie Laura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne