Institutul Naţional de Statistică: Economia a urcat cu 5,7% în primele 3 luni ale anului

INS anunţă o creştere economică pe primul trimestru mult peste estimările specialiştilor, inclusiv peste cele ale Băncii Naţionale.
(photos.com)

Avansul economiei româneşti pe primele 3 luni a fost de 5.7%, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit metodologiei actuale aplicate de INS, există trei versiuni ale seriei PIB pentru fiecare trimestru: "date semnal", publicată aproximativ la 45 zile după încheierea trimestrului, "date provizorii I", publicată la 70 zile după încheierea trimestrului, şi "date provizorii II", disponibilă după circa 100 de zile, relatează Hotnews.

Datele anunţate de INS sunt mult peste estimările analiştilor pieţei, inclusiv peste aşteptările BNR, care miza pe o încetinire a ritmului de creştere în acest prim trimestru din 2017, arată sursa citată.

Reamintim că potrivit FMI, România ar urma să aibă în acest an o creştere economică de 4,2% din PIB, în timp ce Guvernul mizează pe un avans economic de 5.2%, cifră pe care este bazată legea salarizării unitare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie