Îngropăciune ca lumea: împreună cu BMW-ul

Înmormântare pe cinste în Nigeria
Înmormântare pe cinste în Nigeria (Jamie Pyatt)

Un bărbat nigerian şi-a îngropat tatăl decedat în cimitirul satului într-o manieră surprinzătoare: în locul unui sicriu, fiul îndurerat a folosit un automobil BMW nou nouţ.

Fiul bogat, identificat cu numele de Azubuike, şi-a pierdut tatăl din cauza vârstei înaintate, însă, potrivit rapoartelor locale, băiatul îi promisese mereu tatălui că într-o zi va avea parte de o maşină frumoasă.

Aşa că, după moartea tatălui în satul nigerian izolat Ihiala, Azubuike a cheltuit aproximativ 75.000 de euro, în numerar, pentru a cumpăra un BMW şi a-l folosi pe post de sicriu.

O fotografie din timpul înmormântării circulată pe Internet arată cum BMW-ul este coborât într-o mormânt imens. Imaginea a devenit virală pe reţelele sociale.

Totuşi, mulţi utilizatori de Facebook şi-au exprimat nemulţumirea faţă de risipa de bani făcută, precizând că aceştia puteau fi folosiţi mai bine, potrivit Dailymail.co.uk.

Sifiso Inno Makhashila a afirmat: “Cumpără o maşină părintelui tău cât timp este în viaţă, dacă ai bani, şi îngroapă-ţi părinţii într-un sicriu decent. Dar, asta este o prostie şi [băiatul] îşi dă aere”.

Obienice Mohale a scris: “Aceste lucruri ne menţin pe noi, oamenii de culoare, săraci”.

Calvin Cal Diamean a susţinut: “Nebunie şi egoism, chiar dacă sunt banii tai”.

În 2015, o înmormântare similară a ajuns în lumina reflectoarelor când un miliardar din oraşul nigerian Enugu şi-a înmormântat mama decedată într-un Hummer nou. În acelaşi an, un bărbat a fost îngropat în maşina sa favorită în China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură