Infringement pe calitatea aerului. Bucureştiul, dat drept exemplu prost. Ciucu: "Firea e complet depăşită, ar trebui să plece acasă!"

Bucureştiul, Iaşul şi Braşovul sunt considerate de Comisia Europeană cazuri speciale, fiind localităţi unde valorile limită zilnice ale particulelor de praf au fost depăşite constant încă din ziua când Directiva Comisiei a fost transpusă în legislaţia noastră.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia Europeană a deschis, joi, o procedură de infringement împotriva României pe motiv că autorităţile nu au întreprins măsurile necesare pentru a respecta valorile limită convenite privind calitatea aerului. Dosarul a fost înaintat de Comisia Europeană la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, comisarul UE pentru Mediu, Afaceri maritime şi Pescuit, Karmenu Vella, a anunţat că Franţa, Germania, Ungaria, Italia, România şi Marea Britanie vor trebui să dea socoteală în faţa Curţii de Justiţie a UE deoarece nu au implementat măsurile necesare în privinţa îmbunătăţirii calităţii aerului şi combaterii poluării, relatează Adevărul.

Referitor la România, Comisia Europeană a arătat că ţara noastră nu a luat măsurile necesare pentru a diminua nivelul de poluare cu particulele fine de praf PM10 specificate în Directiva 2008/50/EC. Cazurile speciale sunt cele ale oraşelor Bucureşti, Iaşi şi Braşov, acolo unde valorile limită zilnice ale particulelor de praf au fost depăşite constant încă din ziua când Directiva Comisiei a fost transpusă în legislaţia noastră, mai arată sursa citată

"Comisia Europeană încearcă să ne scape de otrăvirea lentă pe care ne-o aplică incompetenţa aleşilor locali! A deschis azi, în sfârşit, procedura de infringement pe calitatea aerului.

Bucureştiul a fost dat drept exemplu prost (e mega poluat)! Nu e nicio surpriză. Vă ziceam zilele trecute că noi nici măcar nu măsurăm cât de mult ne otrăvim aerul. Firea e complet depăşită, ar trebui să plece acasă. Ce ziceţi, o ajutăm?", comentează informaţia consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne