"Infractorule! La puşcărie!". Protest la PSD. Mălin Bot, luat pe sus de jandarmi

Jandarmii au trecut de la amenzi la băgat jurnalişti în dubă. Mălin Bot a fost luat din faţa sediului PSD, de la un protest unde lui Dragnea i s-a strigat "infractorule, la puşcărie!"
Mălin Bot luat de jandarmi
Mălin Bot luat de jandarmi (Captură video)

UPDATE: Mălin Bot a fost ţinut două ore la secţia 5 de poliţie şi amendat cu 6000 de lei. Jurnalistul acuză un abuz în serviciu şi anunţă că se va adresa Parchetului Militar, unde va depune o plângere penală.

"Două ore am fost ilegal lipsit de libertate de către Jandarmerie, după ce am fost luat cu forţa, împotriva voinţei mele, din faţa sediului PSD unde exprimam / înregistram opinia mea despre Liviu Dragnea.

Am fost ţinut abuziv două ore fără dreptul de a suna un avocat. Fără dreptul de a comunica. Fără să fie chemat un procuror. Pur şi simplu am fost ţinut cu forţa, fără nicio explicaţie, două ore în Secţia 5 Poliţie.

La final am primit o amendă de 6.000 de lei care se putea scrie în trei minute în faţa sediului PSD, fără să fiu lipsit ilegal de libertate.

Mâine dimineaţă mă voi adresa Parchetului Militar cu plângere penală pentru abuz în serviciu şi lipsire ilegală de libertate. Am contactat deja o casă de avocatură şi vom merge cu încredere în Justiţie", scrie, pe Facebook, Mălin Bot.

* * *

Jurnalistul Mălin Bot a fost luat pe sus din faţa sediului PSD, unde acesta venise, alături de alte câteva persoane, pentru a protesta. Bot a fost luat pe sus din faţa camerelor de luat vederi. Alţi doi protestatari au avut aceeaşi soartă.

Protestatarii se strânseseră la PSD unde l-au întâmpinat pe Dragnea cu urarea "Infractorule! La puşcărie!".

"Mi-era dor de tine", a replicat preşedintele social-democraţilor.

"Domnule Dragnea, nu vă ascundeţi, un infractor schimbă legile Justiţiei ca să scape de puşcărie. Un infractor, Liviu Dragnea, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu modifică legea penală şi transformă România într-un rai al hoţilor. Liviu Dragnea, nu ai candidat independent cu semnul electoral cătuşele, nu te-ai prezentat cu ofertă electorală modificarea legilor Justiţiei ca să scapi de puşcărie, Liviu Dragnea, retrage-te, eşti un infractor! Dă-ţi demisia din Parlament, din fruntea Camerei Deputaţilor şi dacă eşti vinovat du-te să faci puşcărie, nu juca România la ruleta rusească!", a mai strigat Bot, la microfon.

Potrivit Mediafax, mai mulţi membri ai Federaţiei Naţionale a Revoluţionarilor au mers în faţa partidului şi le-au cerut jandarmilor să îi mute pe cei 10 protestatari aflaţi acolo, motivând că aceştia nu au autorizaţie. Reprezentanţii FNR au susţinut că ei au autorizaţie de protest acolo, începând din 1 ianuarie.

Reamintim că CExN al PSD s-a întrunit luni, la sediul partidului din Kiseleff, după ce atât preşedintele PSD Liviu Dragnea, cât şi prim-ministrul Mihai Tudose au avut întâlniri înainte cu lideri importanţi ai partidului.

În presă au circulat deja mai multe scenarii şi discuţii despre trădări şi alte astfel de chestiuni specifice luptelor pentru putere din cel mai mare partid al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne