Înalta Curte dă undă verde pentru cercetarea Rovanei Plumb. În alt dosar decât Belina

Rovana Plumb se alege cu o nouă acuzaţie de abuz în serviciu. Noul dosar i se trage de la un fost subordonat şi coleg de partid, culmea, şi el condamnat cândva tot pentru abuz în serviciu.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Florin Chirila/Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca fostul ministru Rovana Plumb să fie cercetată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Concret, judecătorii au admis o plângere depusă de fostul director al Romsilva Ion Dumitru, care a acuzat-o pe Plumb că a procedat abuziv când l-a concediat în 2013.

"Admite, în parte, plângerea formulată de petentul Dumitru Ion împotriva ordonanţei nr. 582/P/2016 din data de 26.05.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte soluţia de clasare sub aspectul comiterii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal (fapta de la pct.1 din ordonanţă). Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal", se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Reamintim că Ion Dumitru a depus o plângere împotriva Rovanei Plumb, pe care o acuză de abuz în serviciu pe motiv că l-ar fi concediat în anul 2013 din funcţia de director al Romsilva, după ce el a primit o condamnare de trei ani cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul Romsilva II.

Procurorii au clasat dosarul, însă Ion Dumitru a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-i oblige pe procurori să redeschidă ancheta. Dumitru, fost deputat PSD şi fost manager-director general al RNP — Romsilva, a mai cerut, de asemenea, să-i fie plătite drepturile salariale pe ultimii patru ani şi să fie reîncadrat la Romsilva.

Potrivit DNA, Ion Dumitru a aprobat cumpărarea unui utilaj greu din Ucraina, care de fapt era un vehicul de tip militar model 1978, construit pe un şasiu de tanc tip T34. Regia a plătit 294.330 de dolari pe utilaj deşi preţul real a fost de 6.250 de dolari (adaos de 1.744%).

Ulterior, Ion Dumitru a obţinut la Tribunalul Bucureşti anularea condamnării de trei ani închisoare cu suspendare, după decizia Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne