În Japonia, un avion de pasageri a făcut cale întoarsă 900 de kilometri pentru că a ajuns după ora de închidere a aeroportului

Aeronavă a Japan Airlines (Youtube - captură ecran)
D.B.
23.02.2023

Un avion al Japan Airlines nu a putut să aterizeze şi a fost nevoit să zboare aproape 900 de kilometri înapoi la Tokyo, după ce a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 10 minute, ratând ora limită până la care putea intra pe pistă şi găsind aeroportul închis, potrivit Insider.

Concret, ar fi vorba despre zborul JL331 al companiei Japan Airlines, care ar fi fost întors din drum duminică, neputând să aterizeze pe aeroportul Fukuoka, unde orice aterizare este interzisă după ora 22:00.

Ca urmare, pasagerii au avut de îndurat un adevărat calvar, ajungând la destinaţie abia după 16 ore, pentru că aeronava a trebuit să facă la întoarcere şi o escală pentru alimentare.

Avionul s-a întors spre aeroportul Tokio Haneda, dar avea prea puţin combustibil pentru călătorie, aşa că a fost nevoit să se oprească la Osaka. La întoarcerea la Tokyo, la ora 2:50 a.m., cei 335 de pasageri au primit camere la hotel şi au luat un avion către Fukuoka a doua zi dimineaţă, care a aterizat cu succes.

Oficiali ai aeroportului Fukuoka au declarat pentru The Asahi Shimbun că aterizările sunt interzise aici după ora 22:00 din cauza problemelor legate de zgomot. Restricţia este menită să limiteze zgomotul care ar putea deranja oamenii care locuiesc în apropierea aeroportului.

Zborul iniţial era programat să plece duminică de la Tokyo la ora locală 18:30 şi să aterizeze la Fukuoka la ora 20:30, dar avionul a decolat abia în jurul orei 20:00. Japan Airlines a declarat că întârzierea a fost din cauza unei schimbări de ultim moment a aeronavei şi a vremii nefavorabile din acea zi din Tokyo.

Compania nu a abordat în mod direct politica de închidere, menţionând doar că avionul a primit în prealabil aprobarea pentru aterizare la ora 21:56, dar când a ajuns i-a fost refuzată permisiunea, din cauza întârzierii de 10 minute.

Un oficial al aeroportului din Fukuoka a declarat presei că zborurile ar putea ateriza după ora 22:00 dacă întârzierea este inevitabilă, cum ar fi din cauza vremii nefavorabile, sau a traficului de pe aeroport. Dar, a adăugat oficialul, această întârziere nu se lua în calcul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor