Igor Dodon va avea o întâlnire oficială cu liderul de la Tiraspol

Preşedintele RM, Igor Dodon
Preşedintele RM, Igor Dodon (Facebook.com)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunţat că miercuri, 4 ianuarie se va deplasa la Tiraspol unde va avea o întrevedere de lucru cu aşa-zisul conducător al Transnistriei, Vadim Krasnoseliskii, se arată într-un comunicat al Preşedenţiei.

Amintim că în urma aşa-ziselor alegeri prezidenţiale din Transnistria, câştigate de Vadim Krasnoseliskii, noul şef al statului care atunci l-a felicitat pentru victorie, ar fi promis că printre primele sale vizite oficiale se va număra şi cea din Tiraspol.

Menţionăm că sociologul şi analistul politic de la Bucureşti, Raluca Răducanu a declarat atunci că unele declaraţii ale preşedintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, sunt grave şi nepotrivite funcţiei de şef de stat, considerând astfel normal ca o persoană care a ajuns într-o funcţie publică importantă să fie monitorizată atent de observatorii externi, societatea civilă din Moldova precum şi de alţi actori politici.

”În primul rând, a felicitat noul lider de la Tiraspol pentru câştigarea alegerilor din regiune, în condiţiile în care acele alegeri nu sunt recunoscute de comunitatea internaţională. Mai mult, chiar a anunţat că va efectua o vizită oficială la Tiraspol. Preşedintele unui stat nu efectuează vizite oficiale pe teritoriul statului. El poate să efectueze vizite oficiale în afara statului. Şi cred că cea mai gravă declaraţie a fost ignorarea genezei conflictului transnistrean”, a punctat Raluca Răducanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe