Igor Dodon i-a acordat lui Filip Kirkorov titlul de ”Artist al Poporului”. Maria Ciobanu: Trăiesc un sentiment de ruşine

Igor Dodon împreună cu Filip Kirkorov au cules căpşune şi au inaugurat Festivalul Căpşunelor şi Mierii din Sadova, după ce şeful statului l-a decorat pe artistul rus pentru consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse.
Filip Kirkorov şi Igor Dodon la Festivalul Căpşunelor şi Mierii la Sadova
Filip Kirkorov şi Igor Dodon la Festivalul Căpşunelor şi Mierii la Sadova (facebook.com/dodon igor)

Igor Dodon i-a conferit duminică, 10 iunie interpretului de muzică uşoară din Federaţia Rusă, Filip Kirkorov titlul onorific „Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale, dar şi pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse.

Şeful statului precizează într-o postare pe Facebook că Filip Kirkorov şi-a început cariera artistică, la mijlocul anilor ʼ80 în Moldova. Totodată, acesta este compozitorul piesei cu care trupa ”DoReDoS” a reprezentat ţara la concursul internaţional Eurovision-2018 şi a susţinut şi promovat activ trupa în cadrul acestei competiţii muzicale, la care interpreţii moldoveni au ajuns în top 10 din cele 43 de ţări participante la concurs.

În context, deputata PLDM, Maria Ciobanu notează că a trăit duminică un profund sentiment de ruşine. ”Cum se poate să-i fie acordată cea mai înaltă distincţie în stat lui Filip Kirkorov?!”

De menţionat că interpretul rus a venit în R. Moldova la invitaţia lui Igor Dodon pentru a participa la inaugurarea Festivalului Căpşunelor şi Mierii, care s-a desfăşurat duminică în Sadova, satul natal al preşedintelui, care s-a lăudat pe pagina sa de socializare că împreună cu Filip Kirkorov au cules căpşune. La sărbătoare au mai fost văzuţi ambasadorii Rusiei şi a Chinei, dar şi başcanul Găgăuziei Irina Vlah.

Potrivit şefului statului, evenimentul a culminat cu evoluţia pe scenă a ”bunului meu prieten, Filip Kirkorov” şi cu ”un grandios foc de artificii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe