Igor Dodon a sesizat CCM. Legea ”anti-propagandă” instituie cenzura

Legea ”anti-propagandă” prevede introducerea în Codul Audiovizualului a noţiunii de „securitate informaţională” şi măsuri menite să-i protejeze pe moldoveni de propaganda din afara ţării, inclusiv din Rusia.
Igor Dodon în vizită la Moscova
Igor Dodon în vizită la Moscova (facebook.com)

Igor Dodon anunţă joi că a sesizat Curtea Constituţională a Moldovei (CCM) în privinţa examinării constituţionalităţii prevederilor legii ”anti-propagandă”. Acesta consideră că prevederile legii ar atenta la principiile democraţiei, încălcând în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituţie şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie etc.

”Totodată, respectiva lege, contrar Constituţiei, instituie cenzura, fapt inadmisibil într-un stat de drept”, a adăugat şeful statului.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului a fost votat la 7 decembrie, în lectură finală, de către Parlamentul de la Chişinău însă, la 20 decembrie, Igor Dodon a restituit actul normativ Legislativului pentru examinare suplimentară. La 22 decembrie, Parlamentul, reexaminând legea, a menţinut hotărârea adoptată anterior, iar la 27 decembrie a remis-o repetat preşedintelui pentru promulgare.

Legea ”anti-propagandă” prevede introducerea în Codul Audiovizualului a noţiunii de „securitate informaţională”, care conţine un ansamblu de măsuri menite să-i protejeze pe cetăţenii moldoveni de dezinformarea şi manipularea provenite din afara ţării, inclusiv combaterea propagandei ruse pe teritoriul R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe