"Ia-l pe Dracnea şi mergeţi să scrieţi cărţi" - Tăriceanu, apostrofat de cetăţeni după noile sale declaraţii

În timp ce Tăriceanu se laudă cu creşterea economică a ţării (creştere bazată pe consum, nu pe investiţii), cetăţenii îi reamintesc că românii emigrează din cauza sărăciei, că avem cele mai slabe servicii medicale din UE şi că inflaţia a crescut spectaculos.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

"Cei care critică din punct de vedere economic guvernarea nu trebuie să uite un lucru esenţial - că România are cea mai înaltă creştere economică din toată Europa", le transmitea Tăriceanu colegilor săi din ALDE, Olt, susţinând că, dacă ar fi fost ceva greşit economic, atunci nu ar fi existat "această cifră impresionantă."

Declaraţiile sale, preluate de presă, au stârnit indignare printre românii care nu uită că faimoasa creştere economică este bazată pe consum, nu pe investiţii, că puterea ce cumpărare le-a fost subminată de inflaţia generată de politicile economice ale PSD-ALDE, că prietenii şi familiile le emigrează din cauza sărăciei şi că oamenii mor în spitale în timp ce politicienii la putere se laudă că economia duduie.

Redăm câteva dintre opiniile cititorilor Epoch Times la declaraţiile lui Tăriceanu:

"România are cea mai mare creştere (economică n.r.), dar românii migrează în occident din cauza sărăciei... Cum explici asta? Îţi spun eu: are CEI MAI PROŞTI CONDUCĂTORI!", îi explică Silviu lui Tăriceanu.

(Economia a înregistrat cea mai mare creştere din UE n.r.) Şi va avea şi cea mai spectaculoasă prăbuşire - exact ca în 2008-2009, când parcă tot matale erai la guvernare"- îi transmite Andreea lui Tăriceanu.

"Daaa! Scriptic! Păi se reflectă în nivelul de trai, Tăricene! Adevărul este că ai reuşit să sperii Europa cu şeful tău Dragnea!", atenţionează Grigore.

Ce creştere ai? De aia a scăzut nivelul de trai? De aia nu sunt locuri de muncă? De aia mâncăm numai mizerii din import? De aia s-au scumpit toate ? De aia muncim pe salarii de 1100 Ron???", se indignează Alexandru.

"Cu minciuni. Nu tu industrie nu tu agricultură nu tu nimic cum de a crescut??? Cu scumpiri şi impozite", îl apostrofează Margareta pe liderul ALDE.

"Dacă voi nu furaţi 28 de ani din România nu plecau 5 milioane de oameni! Sunteţi toţi nişte penali de la cel mai mic la cel mai mare!", acuză Alin.

"Pentru a evalua situaţia reală, indicatorul de creştere economică trebuie corelat cu evoluţia inflaţiei (creşterea generalizată a preţurilor bunurilor şi serviciilor într-o anumită perioadă de timp) şi dinamica salariilor. În final, trebuie analizat dacă nivelul de trai al populaţiei s-a îmbunătăţit în timpul creşterii economice sau puterea de cumpărare a scăzut. Asta e pentru cei care se îmbată cu apă rece cu statistica promovată de PSD! Educaţi-vă prietenii şi părinţii, altfel nu scăpăm de hoţi!", explică şi Cosmin.

"..Şi cele mai slabe servicii medicale, cel mai mic nivel de trai, probabil cel mai slab nivel de dezvoltare al infrastructurii. Mimăm bunăstarea prin această faţadă a creşterii economice, fără să vorbim de alţi indicatori sau de faptul că mor oameni în spitale din cauză mizeriei. Marş!", scrie Gigel.

"Ăsta nici acum nu a înţeles cum e cu deficitul bugetar pe fond de creştere economică mare. Vrea să mai repete figura exact ca pe vremea guvernării lui catastrofale", avertizează Bianca.

"Da, aşa este, dar a început să o ia la vale şi prinde viteeeezăăă!!! A naibii creştere economică din consum artificial ! O fi coincidenţă că tot dn. Tăriceanu era pe la vârful ţării şi în 2008 când a început criza economică? Oi fi eu paranoică ? Oi fi! Dar dumneavoastră, oameni buni, aveţi minţi cu care trebuie să gândiţi singuri, cu filtrele dumneavoastră, nu prin preluarea vorbelor goale de la anumite emisiuni", scrie Beatrice.

"O jumătate de Românie stă şi cască gura la tot zgomotul acesta despre stat paralel, duşmani închipuiţi, Soros, interese oculte. Între timp, inflaţia a ajuns aproape de 5%, investiţiile sunt la minim, spitalele regionale sunt pe punctul să piardă finanţarea, nu se fac şcoli, nu se fac grădiniţe, nu se fac autostrăzi, nu se face nimic. Robor-ul e pe creştere, euro bate spre 4,7 lei. A trecut un an de la alegerile generale, vor mai trece 3, ne vor spune despre cum să-i votăm că fac autostrăzi", opinează Sorin.

"Minciună ca multe altele. Ia-l pe Dracnea şi mergeţi să scrieţi cărţi!", îl îndeamnă Paul pe şeful Senatului.

"Asta e părerea ta penalule, cu ce creştere economică, opriţi-vă, vă ajunge, nouă ne-a ajuns cuţitul la os!", scrie Gică.