Horia Tecău, victorie preţioasă pentru sferturi de finală la Cincinnati

Perechea româno-olandeză Tecău/Rojer au obţinut o victorie importantă împotrivă unei perechi bine cotate, care a obţinut rezultate bune în sezonul 2017.
Perechea alcătuită din românul Horia Tecău şi olandezul  Jean-Julien Rojer.
Perechea alcătuită din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer. (Neal Trousdale/facebook)

În optimile de finală ale turneului ATP Masters 1000 “Western & Southern Open” de la Cincinnati, perechea Jean-Julien Rojer (25 ATP la dublu) / Horia Tecău (24) au învins cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud, 13) / Rajeev Ram (SUA, 12), favoriţi 6, cu scorul de 7-5, 6-3. Partida a durat o oră şi şase minute.

Horia şi Jean-Julien şi-au adjudecat victoria ca urmare a unui break în ultimul ghem al primului set şi în cel de-al doilea al manşei secunde.

Victoria este bine-venită pentru Rojer / Tecău în faţa uneia dintre perechile bine cotate în sezonul 2017, cu speranţa că ei au întrerupt pasa proastă în care s-au aflat o vreme destul de lungă.

Horia şi Jean-Julien primesc câte 180 de puncte ATP şi un premiu financiar în valoare de 37.250 USD, pe care îl vor împărţi.

Ca adversară în sferturi vor avea o pereche şi mai valoroasă: Jamie Murray (Marea Britanie, 6) / Bruno Soares (Brazilia, 7), favoriţi 3, locul 5 în clasamentul sezonului 2017.