Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer - cap de serie numărul patru în proba masculină de dublu

Perechea româno-olandeză vor evolua în prima manşă contra cuplului britanico-canadian Jonathan Marray/Adil Shamasdin
Perechea româno-olandeză Horia Tecău şi Jean-Julien  Rojer
Perechea româno-olandeză Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (Horia Tecău/facebook)

Campionii en-titre a probei masculine de dublu din cadrul turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, cuplul româno-olandez Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, vor evolua în ediţia din acest an a circuitului englez din postura de favoriţi cu şansa a patra la cucerirea trofeului.

În primul tur al competiţiei pe iarbă de la Wimbledon, al treilea ca importanţă de la începutul anului, campionii de anul trecut vor trebui să ţină piept în primul tur cuplului britanico-canadian Jonathan Marray/Adil Shamasdin.

Celălalt român care evoluaează la dublu, Florin Mergea - care va face echipă cu indianul Rohan Bopanna, cap de serie numărul şase, vor juca în debutul concursului contra Marin Draganja/Nikola Mektic (ambii din Croaţia). Anul trecut, perechea româno-indiană a fost eliminată în penultimul act de Tecău şi Rojer.

La feminin, Irina Begu şi Raluca Olaru vor avea adversare în primul tur, perechea Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia), cap de serie numărul 16.

Monica Niculescu şi rusoaica Margarita Gasparian, cap de serie numărul 12, vor întâlni pe Alexandra Panova (Rusia)/Shelby Rogers (SUA).