Hollywood-ul mai face o concesie. Cosby şi Polanski excluşi din Academia Americană de Film

Regizorul Roman Polanski
Regizorul Roman Polanski (Adam Nurkiewicz/Getty Images)

Actorul de comedie Bill Cosby şi regizorul de filme Roman Polanski au fost expulzaţi din cadrul Academiei Americane de Film – organizaţia însărcinată cu găzduirea Premiilor Oscar.

Academia a afirmat că decizia a fost luată în conformitate cu standardele sale etice, care prevăd ca membrii să susţină valori precum “respectul pentru demnitatea umană”.

“Consiliul guvernatorilor din Academia de arte şi ştiinţe ale cinematografiei s-a reunit, marţi, şi a votat pentru eliminarea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în acord cu noile norme de bună conduită. Consiliul continuă să încurajeze normele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale, acelea de a respecta demnitatea umană”, a precizat instituţia într-un comunicat.

Academia de film americană a adoptat, în decembrie 2017, un nou cod de conduită, destinat prevenirii hărţuirii sexuale în industrie.

Actorul Bill Cosby a fost condamnat luna trecută pentru agresiune sexuală, şi a primit o sentinţă de 30 de ani de închisoare. Regizorul Roman Polanski, câştigător al Premiului Oscar a recunoscut că a avut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani în 1977.

Directorul franco-polonez a fugit din SUA după ce a pledat vinovat, temându-se că va primi o sentinţă grea de închisoare.

Niciunul dintre cei doi nu a comentat decizia Academiei.

Cosby şi Polanski sunt două dintre cele patru persoane despre care se cunoaşte că au fost expulzate din Academie în cei 91 de ani de existenţă a acesteia.

În 2017, regizorul intrat în dizgraţie Harvey Weinstein a fost expulzat din Academie după ce a fost acuzat de viol şi diverse forme de agresiuni sexuale de numeroase femei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură