Hexi nu e unic. Un medic de la Elias a descoperit "bacterii de hazna" în dezinfectanţii Romchim

Cazul dezinfectanţilor diluaţi produşi de Hexi Pharma nu este unic în România. Dosarul dezinfectanţilor ar fi putut porni încă din 2014 când două colege de laborator din spitalul Elias au găsit 2 milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Dosarul dezinfectanţilor ar fi putut porni în 2014, când un copil nou - născut şi un bolnav de cancer au intrat în septicemie pentru că au contactat infecţii nosocomiale, au dezvăluit jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor pe tolo.ro.

După câteva zile, două colege de laborator din spitalul bucureştean Elias au găsit ceva care le-a îngrozit - 2 milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant au fost descoperite din curiozitate profesională! Era aceeaşi bacterie depistată în sângele pacienţilor.

Ministerul condus atunci de Nicolae Bănicioiu a îngropat subiectul Romchim cu aceleaşi argumente cu care Ministerul condus de Patriciu Achimaş a încercat să acopere dosarul Hexi Pharma. În 2014, autorităţile şi purtători de cuvânt precum Alexandru Rafila au reuşit muşamalizarea, deşi dezinfectanţii plini cu germeni au fost certificaţi la Bucureşti, Târgu Mureş, Târgovişte, Arad, Galaţi şi Focşani!

Ca să scape de Serratia marcescens, medicii de la Elias au fost siliţi să înlocuiască tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în saloane şi săli de operaţie. "Şi acum, după doi ani, avem probleme".

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură