Hellvig apare în faţa comisiei parlamentare. Posibile întrebări pe tema protestelor

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (Epoch Times România)

Comisia pentru controlul activităţii SRI îl va audia miercuri pe directorul SRI Eduard Hellvig, pe tema bugetului şi a situaţiei instituţiei, pusă într-o lumină extrem de neplăcută de cazul Coldea. Potrivit senatorului UDMR Verestoy Attila, şefului SRI i-ar putea fi cerute lămuri şi despre protestele de la sfârşitul săptămânii.

"În situaţia de faţă, comisia ar putea cere informaţii şi cu privire la protestele recente. În aceste discuţii se pot pune întrebări şi privind situaţiile care au apărut pe parcurs", a declarat senatorul Verestoy Attila, pentru Mediafax.

Reamintim că Serviciul Român de Informaţii (SRI) a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că respinge orice încercare de a implica instituţia în "dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate", potrivit legii.

"În urma acuzaţiilor grave aduse în spaţiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări:

Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", a transmis Serviciul Român de Informaţii printr-un comunicat de presă.