Handbal feminin. CSM Bucureşti, ratează calificarea în finala Ligii Campionilor (video)

Gruparea bucureşteană a fost învinsă de echipa maghiară Gyori Audi ETO KC cu scorul de 26-20 (12-10), sâmbătă, în prima semifinală desfăşurată la turneul Final4.
(Captură foto)

Formaţia CSM Bucureşti nu a reuşit să treacă, sâmbătă, de Gyori Audi ETO KC în lupta pentru calificarea în ultimul act al Ligii Campionilor la handbal feminin, echipa antrenată de suedezul Per André Johansson înclinându-se la o diferenţă de şase goluri în partida desfăşurată la Budapesta pe 'Papp Laszlo Sportarena'.

Gruparea maghiară a fost într-una din zile mari, a făcut un meci frumos care le-a adus calificarea mult dorita, scor final 26-20 (12-10), rezultat ce le dă speranţe campioanei en-titre la adăugarea în vitrina de trofee a clubului a unei noi cupe după cele cucerite în 2013, 2014 şi 2017.

''La începutul meciului am jucat foarte lent, departe de poartă, la 10 m. Am lăsat Gyor să ne înscrie câteva goluri uşoară în apărare.. Nu am respectat sistemul de joc. Meciul a fost echilibrat o perioadă, am continuat să ne creăm şanse, dar apoi nu am mai reuşit să ne creăm oportunităţi. Asta pentru că am renunţat prea devreme la sistemul nostru. Am făcut lucruri bune, dar am început să fim stresaţi şi nu am jucat deloc contraatacul.. Diferenţa dintre cele două echipe este că Gyor a continuat să fie disciplinată şi să joace la fel..'' a declarat tehnicianul suedez Per Johansson la conferinţa de presă de după meci.

De partea cealaltă, tehnicianul spaniol Ambros Martin şi-a felicitat jucătoarele pentru atitudinea şi disciplina arătată în teren.

''Totul s-a petrecut aşa cum am stabilit în discuţiile noastre despre tactică din această săptămână, să fim calmi, să facem acelaşi lucru..Felicit echipa şi fanii noştri pentru că au făcut o treabă fantastică faţă de adversari, nu au renunţat niciodată şi ne-au condus la victoria din această semifinală. A fost un sezon foarte dificil, cu multe probleme, dar am reuşit din nou, suntem în finală. Nu ştiu câtă putere vom mai avea mâine, dar azi trebuie să ne bucurăm. După aceea trebuie să ne recuperăm'', a declarat Ambros Martin, care este totodată şi selecţionerul României.

În continuare, Gyor va disputa marea finală a celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, duminică, în compania formaţiei Vardar HC, care a dispus la rândul ei în cealaltă semifinală de Rostov pe Don cu scorul de 25-19 (10-7), cea din urmă urmând să lupte cu CSM Bucureşti pentru medaliile de bronz tot în aceeaşi zi de la ora 16,15.

Au evoluat echipele:

CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic - Aneta Udriştioiu, Marit Malm Frafjord, Isabelle Gullden (1 gol), Iulia Curea (1), Cristina Neagu (6), Sabina Rosengren Jacobsen, Line Anna Ryborg Joergensen (1), Camille Ayglon Saurina, Oana Manea (4), Amanda Kurtovic (4), Gnonsiane Niombla, Nathalie Hagman, Majda Mehmedovic (3). Antrenor: Per André Johansson.

Gyor: Kari Aalvik Grimsboe, Eva Kiss - Anne Mette Hansen, Anita Gorbicz (5), Stine Bredal Oftedal (5), Eduarda Amorim Taleska (4), Anja Althaus (1), Cornelia Nycke Groot (7), Yvette Broch (2), Bernadett Bodi (2), Mireya Gonzalez Alvarez. Antrenor: Ambros Martin.

Arbitri: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (ambii din Croaţia); delegaţi EHF: Anja Freser (Slovenia), Jutta Ehrmann-Wolf (Germania).