Hamas publică o înregistrare video cu ostaticii israelieni Keith Siegel şi Omri Miran

Ostaticii israelieni Keith Siegel şi Omri Miran ţinuţi în captivitate de către militanţii Hamas
Ostaticii israelieni Keith Siegel şi Omri Miran ţinuţi în captivitate de către militanţii Hamas (Screenshot)
Redacţia
29.04.2024

O înregistrare video cu ostaticii israelieni Keith Siegel şi Omri Miran a fost difuzată sâmbătă de aripa militară a Hamas, Brigăzile Al-Qassam, transmite NBC News.

În videoclip, Siegel, în vârstă de 64 de ani, şi Miran, în vârstă de 47 de ani, vorbesc despre faptul că nu pot sărbători Paştele cu cei dragi pentru că se află în captivitatea Hamas.

Aceasta este a doua înregistrare video cu ostatici israelieni pe care Hamas a difuzat-o în această săptămână, după ce miercuri a publicat o înregistrare video cu israelianul american Hersh Goldberg-Polin. Sursa citată afirmă că nu a reuşit să verifice în mod independent când sau unde a fost filmat videoclipul şi nu este clar dacă Siegal sau Miran sunt încă în viaţă.

Siegel, care este cetăţean american, a vorbit direct cu familia sa, anunţându-i că se simte bine. Soţia sa, Aviva, a fost ţinută captivă de Hamas timp de 51 de zile înainte de a fi eliberată, potrivit unei declaraţii a Forumului Ostaticilor şi Familiilor Dispărute. Într-un interviu acordat în februarie postului NBC News, Aviva Siegel, în vârstă de 62 de ani, a declarat că ea crede că premierul Benjamin Netanyahu acordă prioritate propriei sale supravieţuiri politice şi încercării de a zdrobi Hamas în detrimentul eforturilor de returnare a ostaticilor.

"Cred că Bibi Netanyahu se gândeşte mai mult la el însuşi decât la noi", a spus ea.

Într-o declaraţie video difuzată de Forumul Ostaticilor după ce Hamas a publicat videoclipul, Aviva Siegel şi cele două fiice ale cuplului, Ilan şi Shir, au transmis un mesaj. Femeile sunt văzute ţinându-se de mână şi purtând tricouri cu poza lui Keith Siegel sub care scria: "Aduceţi-l pe Keith acasă acum".

"Faptul că l-am văzut pe tatăl meu astăzi ne motivează pe noi toţi că trebuie să ajungem la un acord cât mai curând posibil şi să îi aducem pe toţi acasă. Cer ca liderii acestei ţări să privească acest videoclip şi să îşi vadă propriul tată strigând după ajutor", a declarat Ilan Siegel.

Aviva Siegel i-a adresat un mesaj soţului ei, spunând că îl iubeşte.

"Vom lupta până când te vei întoarce", a transmis aceasta.

În videoclipul Al-Qassam, atât Keith Siegel, cât şi Miran i-au încurajat pe cei care militează pentru întoarcerea tuturor ostaticilor israelieni să continue să protesteze până când se va ajunge la un acord.

"Dacă aţi urmărit videoclipul, aţi văzut că tatăl meu ştie că noi toţi venim la miting în fiecare săptămână şi luptăm pentru el şi pentru toţi captivii. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi. Nu vom înceta să luptăm împreună", a afirmat Shir Siegel, în apelul familiei.

Într-o declaraţie, Forumul Ostaticilor a afirmat că "dovada de viaţă" a lui Siegel şi Miran "este cea mai clară dovadă că guvernul israelian trebuie să facă totul pentru a aproba un acord pentru întoarcerea tuturor ostaticilor înainte de Ziua Independenţei". Ziua Independenţei în Israel este comemorată la 14 mai şi marchează ziua în care statul evreu s-a declarat ţară în Orientul Mijlociu.

"Acum este momentul ca guvernul şi liderul său să dovedească prin acţiuni angajamentul lor faţă de cetăţenii Israelului care aşteaptă întoarcerea ostaticilor", a declarat organizaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor