Guvernul Tudose sprijină afacerea Belina prin ordonanţă de urgenţă

Guvernul Tudose a operat o modificare la Legea Apelor chiar în ziua "Revoluţiei Fiscale", iar celebra companie Tel Drum se află printre potenţialii beneficiari.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

În chiar ziua în care impunea "revoluţia fiscală", Guvernul Tudose a modificat o anume prevedere din Legea Apelor, astfel încât să devină legal ceea ce până atunci era interzis: ridicarea de construcţii în preajma cursurilor de apă. Un potenţial beneficiar al acestei modificări este firma Tel Drum, care deţine în închiriere Insula Belina din judeţul Teleorman, scrie Adevărul.

Ordonanţa de Urgenţă 79/2017, care a impus aşa-numita "revoluţie fiscală", a revoltat mii de români nu doar prin prevederile sale, ci şi prin omisiunile pe care le conţine. Guvernul a promis că va rectifica omisiunile prin acte ulterioare.

În aceeaşi zi, Guvernul a adoptat o altă Ordonanţă de Urgenţă, 78/2017, de modificare a Legii Apelor, însă aici nu a mai fost la fel de neglijent, ci a lucrat cu minuţiozitatea unui chinez care scrie o nuvelă pe un bob de orez. Printr-o modificare de mare fineţe, Guvernul a eliminat aproape total restricţiile de construire pe malurile apelor şi ale lacurilor, singura condiţie fiind că proiectul, indiferent unde e amplasat, să aibă prevăzute lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.