Guvernul R. Moldova majorează salariul minim în sectorul real

Majorarea este efectuată în conformitate cu legislaţia în vigoare, care prevede reexaminarea anuală a salariului, în funcţie de creşterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional.
Lei MD
Lei MD (bizlaw.md)

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va creşte cu 230 de lei MD şi va constitui 2610 lei MD pe lună, începând cu 1 mai curent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de Guvernul moldovean.

Astfel, angajatorii din sectorul real al economiei nu vor putea oferi un salariu mai mic de 15,44 lei MD pe oră. În prezent, nivelul remunerării este stabilit la 14,09 lei MD pe oră sau 2380 de lei MD lunar.

Potrivit Executivului de la Chişinău, majorarea este efectuată în conformitate cu Legea salarizării, care prevede reexaminarea anuală a salariului, în funcţie de creşterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional.

Pe parcursul anului trecut, preţurile au sporit cu 6,6%, faţă de anul 2016, iar rata de creştere a productivităţii muncii a fost de 3%. În aceste condiţii, creşterea salarială pentru anul curent este de 9,6%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe