Guvernul PSD-PNL a dus datoria publică la cel mai înalt nivel de până acum: 52,4% din PIB

Marcel Ciolacu (gov.ro)
Loredana Diacu
07.05.2024

Datoria publică a României a ajuns la 841,292 miliarde lei în februarie 2024, depăşind 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB), relatează Economedia.

Acesta este cel mai înalt nivel al datoriei publice, atins pe fondul împrumuturilor făcute de Ministerul Finanţelor în primele luni ale anului în contul nevoii de finanţare pentru întregul an. Merită reamintit că Marcel Ciolacu, şeful Guvernului care a reuşit să urce deficitul la un aşa nivel critica anterior guvernele de dreapta pe tema datoriilor.

„De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB?”, spunea premierul Marcel Ciolacu în noiembrie 2023 când era întrebat despre creşterea datoriei publice de la acel moment.

Tot Ciolacu critica guvernul Ludovic Orban în 2020 pentru datoria publică. „Ce face PNL? A desfiinţat aproape toate programele naţionale de succes şi ce a mai rămas a distrus fie din incapacitate, fie din prostie. În schimb, zilnic îndatorează ţara prin împrumuturi împovărătoare pe zeci de ani de acum înainte”, spunea în plină pandemie şeful PSD.

Acum, tocmai guvernul condus de PSD e cel care creşte constant datoria publică, pe fondul avansului luat de cheltuielile fixe cu salariile şi pensiile.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor