Guvernul, mumă cu deţinuţii, ciumă cu angajaţii. Apel către Tudorel Toader

Fondurile alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor din penitenciare au scăzut dramatic, îi atrag atenţia sindicaliştii de la Poarta Albă ministrului Justiţiei, cerându-i să se implice pentru a le rezolva problemele.
Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova (Epoch Times România)

La penitenciarul Constanţa-Poarta Albă există situaţii în care agenţii din sectorul operativ nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de pază nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu există sursă de apă curentă şi nici toalete ecologice, îi transmit reprezentanţii Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa ministrului Justiţiei, în contextul în care acesta urmează să viziteze închisoarea.

În aceste condiţii, sindicaliştii îi cer lui Toader să ia măsuri pentru îndreptarea situaţiei, exprimându-şi speranţa că pe ministru îl interesează şi drepturile angajaţilor, nu doar cele ale condamnaţilor.

"La nivelul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă există nemulţumiri ale personalului în ceea ce priveşte lipsa condiţiilor de muncă, existînd frecvent situaţii în care agenţii din sectorul operativ nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de pază nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu există sursă de apă curentă şi nici toalete ecologice.

Văzând scăderea dramatică a fondurilor alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, vă solicităm sprijinul pentru îndreptarea acestei situaţii.

Apreciem faptul că pe agenda dumneavoastră de lucru se află şi vizita în judeţul Constanţa, respectiv Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă, ocazie cu care reprezentanţii Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa vă invită la dialog, pentru rezolvarea acestor doleanţe.

Avem convingerea că interesul dumneavoastră este nu numai în sfera condamnaţilor, ci şi în zona drepturilor angajaţilor", scriu sindicaliştii.

De asemenea, sindicaliştii îi trimit lui Tudorel Toader şi un grafic din care reiese că statul a investit mult mai mulţi bani pentru îmbunatăţirea condiţiilor de detenţie decât pentru îmbunatăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor. Din grafic mai reiese că, deşi coaliţia la Putere n-a contenit să pledeze pentru umanitate faţă de deţinuţi, în 2017 investiţiile în îmbunătăţirea condiţiilor în care aceştia îşi ispăşesc pedepsele a scăzut considerabil.

Grafic
Grafic (SINPEN)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne