Grigor Dimitrov a cucerit Turneul Final ATP - Londra 2017

Tenismanul bulgar a trecut în marea finală de belgianul David Goffin cu scorul de 7-5, 4-6, 6-3, duminică, la Londra şi a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială a tenisului masculin.
Jucătorul bulga
Jucătorul bulga (Captură foto)

Grigor Dimitrov a câştigat Turneul Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins în finală pe belgianul David Goffin, cu 7-5, 4-6, 6-3, cucerind cel mai important titlu din cariera sa. Partida a durat două ore şi 30 de minute.

Dimitrov, în vârstă de 26 ani, a urcat de pe locul 6 ATP pe locul trei.

Ediţia de anul acesta a fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanţi la aceasta competiţie, Goffin fiind rezervă la ediţia de anul trecut. Ultimul debutant la acest prestigios turneu - unde participă primii opt clasaţi ATP - care a câştigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dumitrov, care a obţinut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul titlu ATP World Tour Masters 1.000 la Cincinnati şi recent ATP Finals.

Belgianul Goffin şi-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen şi Tokyo. Sezonul nu s-a încheiat ]ncă pentru el, deoarece în weekend-ul următor va juca finala Cupei Davis, contra Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport