Google lansează o firmă de securitate cibernetică

(Captură Foto)

Compania mamă a concernului Google, Alphabet, lansează o nouă firmă de securitate digitală numită "Chronicle".

Aceasta va aplica procese care ţin de inteligenţă artificială, dar şi capacitatea enormă de procesare a cloudului Google pentru a lupta împotriva hackerilor, ajutând marile corporaţii să analizeze atacurile în câteva minute, spre deosebire de ore sau zile - cât durează în prezent. Noua companie va funcţiona sub umbrela Alphabet.

Fostul COO al Symantec şi membru al Consiliului de Administraţie, Stephen Gillet, va conduce noua companie după ce s-a alăturat diviziei X-moonshot în ianuarie 2016.

Stocarea incredibil de ieftină a Google va permite clienţilor Chronicle să profite de inteligenţă artificială pentru a "observa tipare care apar din mai multe surse de date şi de-a lungul anilor".

Deşi Chronicle nu are încă un produs - aflându-se într-un stadiu de lansare" al "platformei de informaţii privind securitatea informatică", site-ul companiei este în desfăşurare la https://chronicle.security/ şi a publicat două mesaje introductive pe blog (aici şi aici).

Chronicle a fost lansată iniţial în februarie 2016 ca o colaborare în diviziunea "X" între Gillet, experţii în securitate Google Mike Wiacek, Shapor Naghibzadeh şi Bernardo Quintero, care au construit serviciul de informaţii malware virustotal care alertează companiile şi furnizorii anti-virus despre noile ameninţări malware.

În timp ce Chronicle a spus că bazele de date vor fi separate de Alphabet şi că vor respecta "contractele şi politicile de date cu clienţii noştri", va fi interesant de văzut dacă noul frate al Google va putea în cele din urmă să utilizeze alte seturi de date în căutarea de hackeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură