Ghinea: Fondul de Investiţii al lui Dragnea - miliarde de lei se vor evapora de la bugetul de stat

Odată înfiinţat celebrul Fond de Investiţii, proiectul de suflet al liderului PSD Liviu Dragnea, miliarde de lei – bani obţinuţi de statul român din dividendele de la companiile profitabile – se vor evapora de la bugetul de stat, a remarcat deputatul Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

PSD şi ALDE vor să facă Fondul Suveran de Investiţii cu acţiuni de la companiile de stat profitabile, unde îşi numesc pilele în consiliile de administraţie, spre disperarea fondurilor de investiţii străine care sunt co-acţionare, a afirmat, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Cristian Ghinea.

"De exemplu Electrica, cel mai mare furnizor de electricitate din România, unul dintre puţinele exemple de listare cu succes a unei companii de stat pe bursele internaţionale. De la cele falimentare, cum este Tarom, companie care, potrivit prognozelor, va înregistra anul acesta pierderi de 5 ori mai mari decât cele estimate. Recent, cel de-al patrulea director din acest an al Tarom şi-a dat demisia, la doar câteva săptămâni de la preluarea funcţiei. Cu asemenea companii vor PSD şi ALDE să defileze pe bursele internaţionale. Ştiu că actualul Guvern vrea să înfiinţeze acest Fond cât mai repede, chiar de la 1 ianuarie 2018", a declarat Ghinea.

Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, vestea cu adevărat importantă este că, odată înfiinţat acest Fond de Investiţii, miliarde de lei – bani obţinuţi de statul român din dividendele de la companiile profitabile – se vor evapora de la bugetul de stat.

"Iar aceste miliarde vor trebui înlocuite în bugetul pe 2018. Nu se ştie de unde. Tudose tocmai anunţă la Băile Herculane că taxele şi impozitele nu vor creşte anul viitor. Probabil are el şi Liviu Dragnea o formulă magică de a face banii să apară din nimic. După un an de zile de împliniri măreţe din Programul de Guvernare, când auzi un premier PSD-ist că promite să nu mărească impozitele mai degrabă te apucă teama", a precizat Ghinea.

Fostul ministru a publicat, la începutul anului, la Departamentul de Politici al USR, o analiză a proiectului Fondului de Investiţii, pe care o puteţi citi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne