Germania va opri deportările de migranţi în Ungaria din cauza condiţiilor din tabere

Germania va suspenda deportările de migranţi în Ungaria pe fondul temerilor privind presupuse încălcări ale reglementărilor europene şi internaţionale în centrele de detenţie construite la graniţa sârbo-ungară.
Câţiva imigranţi pătrund ilegal în Ungaria pe sub un gard neterminat ridicat la frontiera sârbo-ungară, 25 august 2015.
Câţiva imigranţi pătrund ilegal în Ungaria pe sub un gard neterminat ridicat la frontiera sârbo-ungară, 25 august 2015. (Wikipedia.org)

Ministerul de Interne german a anunţat că nu vor mai fi trimişi migranţi în Ungaria până când Budapesta nu va oferi asigurări că persoanele transferate “vor fi tratate în conformitate cu normele europene”.

Un purtător de cuvânt al ministerului a adăugat că, “fără o astfel de asigurare, nu va fi nicio persoană trimisă, până la noi dispoziţii”.

Pe baza aşa-ziselor ''Reguli Dublin'' ale Uniunii Europene, migranţii şi refugiaţii ar trebui să fie trimişi înapoi în prima ţară europeană în care au sosit.

Ungaria a cunoscut un aflux de migranţi peste graniţa cu Serbia, unde în trecut au avut loc ciocniri violente.

Mai mult, au existat acuzaţii că ţara, condusă de euroscepticul Viktor Orban, ignoră normele internaţionale şi ale Uniunii Europene.

Parlamentul ungar a aprobat în 7 martie planurile de reţinere a migranţilor în tabere ridicate la graniţa cu Serbia. Unii migranţi blocaţi în tabere s-au plâns însă că sunt bătuţi de autorităţile vamale. Un alt refugiat a declarat că, după ce a fost atacat de mai mulţi câini, gardienii şi-au făcut selfie-uri cu el.

Filippo Grandi, şeful agenţiei ONU pentru refugiaţi, a cerut în această săptămână suspendarea transferurilor de solicitanţi de azil în Ungaria “până când autorităţile ungare aduc practicile şi politicile în conformitate cu legea europeană şi internaţională”.

Germania a ignorat ''Regulile Dublin'' pentru refugiaţi în toiul crizei imigranţilor din 2015.

Dar după ce numărul de oameni care au sosit în Germania a depăşit un milion în 2016, cancelarul german Angela Merkel a fost forţată să ia măsuri pentru a limita sosirile. Germania a trimis 294 de solicitanţi de azil înapoi în Ungaria în 2016, conform datelor oficiale.

Cererile pentru azil în Ungaria au scăzut de la 177.000 în 2015, la doar 29.000 anul trecut.

În primele două luni ale acestui an au fost înregistrate doar 912 cereri pentru azil în Ungaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe