Furtună puternică loveşte străzile Moscovei. Zeci de răniţi şi morţi

O furtună fatală a deteriorat locuinţe şi a culcat la pământ sute de copaci în Moscova şi în jurul ei, afectând în acelaşi timp traficul aerian pe aeroporturile din apropiere. Oficialii au descris evenimentul ca fiind “fără precedent” pentru capitala rusă.
Un angajat al serviciilor de urgenţă curăţă o zonă a Grădinii lui Alexandru din Moscova, după o furtună puternică, 29 mai 2017.
Un angajat al serviciilor de urgenţă curăţă o zonă a Grădinii lui Alexandru din Moscova, după o furtună puternică, 29 mai 2017. (Getty Images)

Cel puţin 11 persoane au fost ucise, luni, în Moscova şi alte două în Moscova Oblast, în afara capitalei, din cauza unei furtuni. Aproximativ 70 de persoane au fost rănite, potrivit declaraţiilor primarului capitalei ruse, Serghei Sobianin.

“Întrucât furtuna a lovit în timpul zilei, există un număr atât de mare de victime”, a precizat Sobianin.

Vântul a atins o viteză maximă de 22 de metri pe secundă, potrivit meteorologilor. Agenţia rusă de ştiri RIA Novosti a postat pe Internet un material video care prezenta amploarea distrugerilor.

Majoritatea accidentelor au fost cauzate de copacii care au căzut la pământ şi diversele structuri purtate de vânt, inclusiv un gard de metal.

Sobianin a declarat că furtuna este “fără precedent”, provocând un număr de victime mai mare decât cel provocat de orice altă furtună din ultimii peste o sută de ani de când oficialii Moscovei au început să monitorizeze vremea în capitala rusă.

Autorităţile ruse au mobilizat 35.000 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă pentru a curăţa capitala.

În Moscova Oblast, situată în afara limitelor Capitalei, oficialii au raportat că vântul a deteriorat acoperişurile a cel puţin 65 de blocuri cu apartamente.

Zborurile pe aeroporturile din Moscova au suferit întârzieri şi serviciul feroviar expres a fost suspendat cât timp muncitorii au trebuit să înlăture un copac căzut pe una dintre linii.

Furtunile neaşteptate nu sunt neobişnuite în Moscova, deşi evenimente precum cel de luni rămân rare. Înainte de tragedia de ieri, cea mai puternică furtună din istoria oraşului a lovit Moscova în 1998, ucigând 9 persoane şi rănind 165.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe