Furtuna ajunge în industria financiară chineză: Banca Centrală a Chinei descoperă 40 de bănci care au încălcat regulile interbancare

Banca Centrală a Chinei a descoperit 40 de bănci ce au încălcat regulamentele interbancare şi le-a ordonat să rectifice problema într-un interval de 3 până la 6 luni, a precizat marţi revista financiară Caixin, citând un document.
Sediul Băncii Centrale a Chinei, în Beijing.
Sediul Băncii Centrale a Chinei, în Beijing. (Mark RalstonAFP/Getty Images)

Creditori majori deţinuţi de stat, inclusiv Banca de Construcţii a Chinei, Banca Chinei, Banca Agricolă a Chinei, China Minsheng Banking Corp, China Merchants Bank şi Ping An Bank au primit ordinul de a desfăşura o revizie generală din cauza încălcării regulilor, conform Caixin.

Banca Centrală a Chinei (cunoscută şi sub numele de Banca Populară a Chinei sau BPC) a mai descoperit că Hengfeng Bank, Bank of Nanjing şi filiala din Shanghai a Băncii Chinei au încălcat de asemenea regulile în mod clar, conform raportului publicat de Caixin.

Totuşi, Caixin nu a furnizat alte detalii privind neregulile comise de băncile respective.

În timpul perioadei de 3 până la 6 luni, în care băncile vor trebui să rectifice problema, creditorilor nu li se va permite să desfăşoare anumite operaţiuni interbancare, conform revistei.

Banca Centrală a început să verifice conturile interbancare ale băncilor în septembrie 2016, potrivit declarţiei Caixin.