Fursecuri cu fulgi de ovăz, merişoare şi ciocolată - un deliciu

Se servesc la ceai sau cafea, se pot pune la pachet la şcoală sau la serviciu. Sunt delicioase, aşa că nu vă aşteptaţi să stea prea mult neconsumate.
Fursecuri cu fulgi de ovăz, merişoare şi ciocolată
Fursecuri cu fulgi de ovăz, merişoare şi ciocolată (Maria Matyiku / Epoch Times)

Aceste fursecuri cu fulgi de ovăz şi merişoare sunt bune, crocante şi aromate. Se ştie că fulgii de ovăz sunt un ingredient foarte sănătos. Fursecurile au un gust bogat, uşor acrişor de la merişoare. Ciocolata le dă puţină dulceaţă, dar nu prea mult, aşa încât putem zice că nu sunt prea dulci. Sunt delicioase, aşa că nu vă aşteptaţi să stea prea mult neconsumate.

Ingrediente:

1 1/2 căni de fulgi de ovăz,
2 căni de făină,
1/2 linguriţă de sare,
1/2 linguriţă de praf de copt

225 g de unt,
1 cană de zahăr sau miere (250 ml),
1 linguriţă de esenţă de vanilie sau un pliculeţ de vanilie,
2 ouă mari,
1 cană de merişoare,
1 cană de bucăţele de ciocolată

Modul de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180C. Tava de copt se unge cu puţin ulei.

Într-un vas de mărime potrivită se amestecă împreună: fulgii de ovăz, făina, praful de copt şi sarea.

Separat, într-un alt vas se amestecă untul cu mierea sau zahărul, timp de câteva minute, până când devine ca o pastă uşor pufoasă. Se adaugă vanilia şi ouăle pe rând, unul câte unul, amestecându-se în continuare până când acestea se încorporează.

Se adaugă pe rând amestecul de făină şi fulgi de ovăz. După ce compoziţia de aluat este mixată uniform, se toarnă merişoarele uscate şi bucăţelele de ciocolată. În cazul în care nu aveţi la îndemână merişoare, acestea se pot înlocui cu stafide.

Cu o linguriţă, sau cu o cupă de îngheţată dacă aveţi la îndemână, se pun grămăjoare de aluat cam la 4-5 cm distanţă între ele, care apoi se turtesc puţin cu ajutorul unei furculiţe şi se modelează, astfel încât fursecurile să aibă o formă rotundă.

Se pun la cuptor, şi se coc aproximativ 15 minute, până când fursecurile devin aurii pe margini. Se scot din cuptor şi se lasă în continuare în tavă pentru 2-3 minute să se răcească puţin. Cu o spatulă, se iau din tavă şi se pun deoparte la răcit.

Se servesc la ceai sau cafea, se pot pune la pachet la şcoală sau la serviciu. Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură