Fuga lui Popoviciu. România Curată: SRI dă vina pe CCR, dar uită să spună că...

Condamnat în ţară la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", afaceristul Puiu Popoviciu se află în acest moment în libertate, în Londra. În acest context se ridică întrebarea: de ce nu a fost instituită o măsură preventivă în cazul său pe durata judecării procesului?
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Principalul serviciu de informaţii al ţării, SRI, susţine într-un răspuns trimis publicaţiei România Curată că nu a informat Justiţia privind intenţiile lui Puiu Popoviciu de a se sustrage executării pedepsei întrucât nu îi mai permite Curtea Constituţională.

„Realizarea supravegherii (video, audio sau prin fotografiere) constituie procedee probatorii şi nu pot fi aduse la îndeplinire de nicio structură a SRI, la realizarea lor putând participa numai organele de urmărire penală (poliţia şi parchetele – n.r.)”, arată SRI.

Serviciul uită însă să spună că este obligat să acţioneze în chestiunile ce ţin de siguranţa naţională - faptele de mare corupţie fiind ameninţări la aceasta - şi de buna funcţionare a Justiţiei. Astfel că decizia CCR nu vizează cazurile ce ţin de securitatea naţională.

Puiu Popoviciu a plecat din ţară, perfect legal, neavând nicio interdicţie, cu 2 luni înainte de verdictul definitiv. Nu avea nicio măsură preventivă, nici măcar interdicţia de a părăsi ţara. După două luni a primit 7 ani de detenţie, fiind găsit vinovat pentru o fraudă imobiliară de 130.000.000 de euro!

Ca să fie împiedicat, ar fi trebuit ca procurorii DNA să fi solicitat instanţei o măsură preventivă pe durata judecării apelului. Dar pentru a cere asta – mai ales în condiţiile unuia ca Popoviciu, care s-a prezentat la fiecare termen al procesului – le-ar fi trebuit informaţii privind intenţiile lui de a se sustrage de la executarea pedepsei, după o foarte probabilă condamnare definitivă.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.