Franţa sacrifică un milion de raţe şi gâşte

Franţa a început o campanie amplă de sacrificare a populaţiei de raţe în trei dintre cele mai afectate regiuni de o epidemie severă de gripă aviară.
O fermă de raţe.
O fermă de raţe. (Getty Images)

Campania urmăreşte să controleze epidemia, în condiţiile în care virusul s-a răspândit rapid în ultima lună. Până la un milion de păsări ar putea fi afectate.

În perioada 5 ianuarie – 20 ianuarie vor fi sacrificate toate raţele şi gâştele care au hoinărit libere în afara gospodăriilor.

Majoritatea cazurilor în cea mai recentă epidemie de gripă aviară au fost descoperite în sud-vestul Franţei, cele mai afectate fiind departamentele Gers, Landes şi Hautes- Pyrénée. Totuşi, au fost confirmate unele cazuri şi în Deux-Sevres, o regiune situată mai spre nord.

Un anumit număr de păsări sălbatice a fost de asemenea descoperit în nordul Franţei, pe coasta Canalului, în Normandia şi în apropierea Alpilor.

Franţa deţine cel mai mare număr de păsări de curte din Uniunea Europeană.

În plus, Franţa a raportat până acum 89 de epidemii ale tulpinei foarte contagioase H5N8 a virusului aviar. Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în departamentul Gers.

În total, aproximativ 1,3 milioane de raţe se află în zona afectată.

Autorităţile franceze speră ca operaţiunea de sacrificare a păsărilor să oprească răspândirea virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe