Fotografie virală: un tată liniştit, împreună cu fiica sa făcând mofturi, transmite o lecţie

Justin Baldoni / Facebook
Justin Baldoni / Facebook

Copiii mici nu aleg întotdeauna cele mai bune momente pentru a-şi manifesta crizele emoţionale. Întrebaţi orice părinte. Magazine alimentare, centre comerciale, restaurante sau, în general, oriunde se află multă lume în jur, toate acestea devin locuri care scot în evidenţă tot ceea ce este mai rău în copiii noştri. Le cauzează accese de furie explozivă care pot face ca şi cel mai stoic părinte să fie cuprins de jenă.

Dar, de ce să-ţi fie ruşine? La urma urmei, copiii sunt copii

Actorul Justin Baldoni a distribuit recent o imagine înduioşătoare cu fiica sa şi o lecţie importantă pe care a învăţat-o de la tatăl său: despre cum trebuie să reacţioneze în astfel de momente.

Baldoni, cunoscut pentru rolul în spectacolul "Jane the Virgin", a postat o fotografie soţiei sale, Emily, în timp ce familia făcea cumpărături într-un local, Whole Foods.

În fotografie, Baldoni, care se afla împreună cu tatăl său, se uită la fiica sa, Maiya, care plângea şi se văicărea întinsă pe podea. Cine ştie de ce? Trupul ei se răsucea într-o criză de isterie clasică (cunoscute sub denumirea de tantrums).

Cei doi bărbaţi păreau calmi. Aproape că se distrau, dar în nici un caz nu erau ironici sau supăraţi. Şi nu se simţeau nici ruşinaţi, în ciuda numeroselor persoane aflate în jurul lor în magazin.

Când Baldoni a postat fotografia pe Facebook, şi-a amintit cum se comporta tatăl său atunci când actorul era cuprins de istericale şi cum a contribuit acest lucru la modelarea omului care este astăzi.

"Tatăl meu m-a lăsat întotdeauna să exteriorizez ceea ce simt, chiar dacă eram în public şi era jenant", a scris el.

Mesajul continuă:

"Nu-mi amintesc să-mi fi spus vreodată 'Mă faci de râs' sau 'Nu mai plânge!' Doar de curând mi-am dat seama cât de important a fost acest mod de educaţie pentru propria mea evoluţie emoţională. Copiii noştri sunt în faza de învăţare şi de prelucrare a numeroase informaţii şi ei nu ştiu ce să facă cu toate aceste noi sentimente care apar. Sunt atent şi mă asigur mereu ca fiica mea să ştie că este bine să se simtă tristă. Nu este jenant pentru mine atunci când se aruncă pe jos în accese de furie în supermarket, sau strigă într-un avion. Eu sunt tatăl său.

Să nu ne fie ruşine de copiii noştri. De fapt ... probabil ar trebui să fim puţin mai buni şi mai răbdători cu noi înşine. Dacă ne-am exterioriza tot ceea ce simţim şi ne-am lăsa liberi să ne agităm şi să plângem atunci când simţim nevoia, atunci poate că ne-am putea permite, de asemenea, să simţim mai multă bucurie şi fericire. Este ceva ce ar trebui să facă toată lumea".

Fotografia, pe care Baldoni o numeşte una dintre preferatele sale, arată sfaturile pe care le transmite:

Este o mare presiune să fii părinte perfect în orice moment. Dar a fi părintele perfect nu înseamnă că al tău copil nu se va supăra niciodată sau nu va fi frustrat sau confuz. După cum scrie Baldoni, copiii mici încep să înveţe şi să exploreze limitele lumii. Bineînţeles, vor exista multe emoţii dificile cu care se confruntă şi situaţii pe care nu le pot înţelege.

"Cel mai important lucru este să nu-i învăţăm să se ascundă sau să-şi reprime aceste sentimente din cauza fricii sau a ridicolului, toate aceste tipuri de emoţii considerate neadecvate, deoarece se pot întoarce să-i bântuie când vor fi adulţi. Să ne stăpânim reacţiile sau să nu strigăm în mijlocul magazinului, este o abilitate importantă ce ar trebui învăţată. Pentru sănătatea emoţională a copiilor noştri ar trebui cu adevărat să o învăţăm."