Fotbal. Cristiano Ronaldo dispus să plătească 14,8 milioane euro pentru a evita închisoarea (presă)

Atacantul lusitan a lui Real Madrid, acuzat de fraudă fiscală în Spania, este dispus să plătească 14,8 milioane euro pentru a evita o posibilă condamnare la închisoare, conform presei iberice.
Jucătorul portughez de fotbal Cristiano Ronaldo.
Jucătorul portughez de fotbal Cristiano Ronaldo. (Cristiano Ronaldo/twitter)

Cristiano Ronaldo, atacantul echipei de fotbal din Madrid, Real, care în urma unui clasament realizat recent de postul american de televiziune ESPN, a fost ales drept sportivul cel mai celebru din lume, riscă să facă închisoare după ce a fost acuzat de Procuratura din Madrid de o presupusă evaziune fiscală.

Potrivit presei spaniole, portughezul are la dispoziţie 60 de zile pentru a plăti, în mod preventiv, suma de 14,8 milioane euro - presupusa evaziune fiscală legată de drepturile sale de imagine încasate în perioada 2011-2014, şi pe care acesta a anunţat că este dispus să o plătească pentru a evita o posibilă condamnare la închisoare.

Vedeta internaţională va trebui totodată să ajungă la o înţelegere cu judecătorul în faţa căruia se va prezenta pe 31 iulie, încercând astfel să evite începerea unui proces.

Un acord cu judecătorul îi poate aduce lui Ronaldo o pedeapsă de până la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce în cazul unui proces portughezul riscă peste doi ani de închisoare, ceea ce îl va trimite în mod automat în spatele gratiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport