Fostul colonel SRI Dragomir: Se impune ridicarea imunităţii şi chiar arestarea lui Cezar Preda

Invitat "special" în Comisia de control al SRI, fostul locotenent-colonel al Serviciului Daniel Dragomir - personaj cercetat în dosarul "Black Cube", care vizează spionarea şi hărţuirea şefei DNA - cere arestarea liberalului Cezar Preda, unul dintre parlamentarii care participă la audieri.
Daniel Dragomir
Daniel Dragomir (bursa.ro)

Deputatul PNL Cezar Preda încalcă regulamentul Comisiei de control al SRI, astfel că se impune sesizarea Parchetului şi chiar ridicarea imunităţii şi arestarea preventivă, a solicitat miercuri, pe pagina sa de socializare, fostul locotenent-colonel Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI se declară nemulţumit de intervenţia publică a deputatului Cezar Preda, membru în cadrul Comisiei, care a dezvăluit că cei doi ofiţeri SRI care ar fi comis abuzuri indicaţi de Daniel Dragomir sunt generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă.

''Mă văd nevoit să fac următoarele precizări: Statul paralel lucrează în continuare, prin uneltele sale, inclusiv cele din culoarul politic. Domnul deputat Cezar Preda a încălcat regulamentele comisiei şi a comis o serie de infracţiuni care aduc atingere respectării secretului de stat care guvernează audierile din comisie. Eu mă aflu sub jurisdicţia Comisiei Parlamentare de Control a SRI, tot ceea ce am declarat la audieri are caracter secret de stat.

Voi sesiza Comisia de Control cu privire la aceste încălcări ale legii, mai ales că cea mai mare încălcare a legii este chiar prezenţa domnului deputat Cezar Preda în această Comisie şi în Parlament. Se impune sesizarea de urgenţă a Parchetului General cu privire la infracţiunile grave comise public de domnul deputat. Se impune chiar ridicarea imunităţii acestuia şi reţinerea şi arestarea sa preventivă.

Faptele extrem de grave comise aduc atingere lucrărilor comisiei şi induc în opinia publică temerea că oricine poate ieşi public cu declaraţii din interiorul unor şedinţe secrete. Scopul domnului deputat Cezar Preda a fost de a-i avertiza pe Coldea şi Dumbravă despre declaraţiile mele. Este foarte grav. Pe cei care cred că vor putea încălca Constituţia României la nesfârşit… îi anunţ că se înşeală", a scris Daniel Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că fostul ofiţer SRI este cercetat în dosarul Black Cube pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.