Fosta soţie a lui Dragnea vrea să scape de proces. A plătit prejudiciul din dosar

Bombonica Dragnea, fosta soţie a liderului PSD, ar vrea să scape de acuzaţiile din dosar doar cu plata prejudiciului. După ce a achitat cei 108.000 de lei, Prodana cere încetarea procesului în ceea ce o priveşte.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana a transmis prin avocatul său la dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi un document prin care anunţă instanţa că a plătit prejudiciul de peste 108.000 lei din acest dosar şi cere încetarea procesului în ceea ce o priveşte, informează digi24.ro. Cerere ei urmează să fie dezbătută de instanţă.

Reamintim că Bombonica Prodana este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Potrivit procurorilor DNA, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, Prodana nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că acestea nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

În acest dosar care are termen astăzi la Înalta Curte este pus sub acuzare şi Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual. Procurorii arată în rechizitoriu că, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, Liviu Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne