Fost vicepreşedinte al gigantului în social media: Facebook distruge societatea

Se înmulţesc vocile “criticilor din interior” care iau atitudine împotriva modelului de business al Facebook.
(Captură Foto)

Adresându-se recent studenţilor de la Stanford Graduate School of Business, fostul vicepreşedinte al Facebook pentru creşterea numărului de utilizatori, Chamath Palihapitiya, a declarat că platforma pentru socializare “distruge structura socială pe baza căreia funcţionează societatea”.

Pe termen scurt, buclele de feedback bazate pe dopamină pe care le-am creat [inclusiv inimioare (hearts), like-uri şi thumbs up-uri pe diverse canale de social media] distrug modul în care funcţionează societatea. [Nu există] niciun fel de conversaţie civilă, nicio o cooperare; [doar] dezinformare, neadevăruri”, a declarat el.

Palihapitiya a reamintit publicului său un incident recent care a avut loc în India, când un grup de bărbaţi au fost prinşi şi linşaţi din cauza unui zvon fals că ar fi fost implicaţi într-o răpire, zvonul fiind răspândit pe platforma de social media WhatsApp:

Cu astfel de lucruri ne confruntăm. Şi, imaginaţi-vă că un astfel de lucru ar fi dus la extrem, când persoane cu intenţii rele pot manipula mulţimi mari de oameni ca să facă ceea ce doresc ei. Este o situaţie cu adevărat gravă”, a adăugat el.

Palihapitiya a concluzionat că propriii săi copii nu au voie să folosească Facebook şi alte forme de social media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură