Fost general din siajul PSD susţine că SRI e în spatele dosarului Belina

Fost şef al SPP în epoca Ion Iliescu, generalul Mitică Iliescu acuză că SRI-ul este în spatele dosarelor unor persoane importante, printre care Dan Voiculescu, Cătălin Voicu şi Lia Olguţa Vasilescu. Tot SRI ar fi şi în spatele dosarului Belina, susţine fostul general.
Dumitru Iliescu
Dumitru Iliescu (sursa Facebook)

Dumitru Iliescu, fost director al Serviciului de Protecţie şi Pază în perioada 1990-1996, şi personaj implicat în dosarul de trafic de influenţă al lui Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, a susţinut luni, în faţa comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii şi ulterior în faţa jurnaliştilor, că SRI s-a implicat în mai multe dosare ale unor oameni politici. Potrivit lui Mitică Iliescu, SRI ar fi în spatele dosarelor lui Cătălin Voicu (PSD) şi Dan Voiculecu, al fostului judecător CCR Toni Greblă, dosarul ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu, dar şi dosarul Bălţii Belina.

"Elementul comun al lor este implicarea SRI în înfăptuirea acestor dosare. Au fost vizate persoanele care au fost incomode. (...) Domnul (Florian) Coldea s-a dus la dl Daniel Morar şi a cerut arestarea dlui Voicu. Domnul Morar a refuzat să se implice într-o asemenea acţiune şi atunci dl Coldea s-a dus la dna Kovesi şi s-a decis modul de arestare a lui Voicu", a declarat Iliescu.

Iliescu a vorbit şi despre dosarul Belina. Potrivit preşedintelui comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda - despre care presa a scris în repetate rânduri că este într-o relaţie cu Olguţa Vasilescu - fostul general SPP a declarat că a avut o "corespondenţă" la finalul lunii august cu "o persoană din presă" care "i-a spus că se pregăteşte ceva".

"Ne-a arătat corespondenţa, că se vrea să se ajungă la anumiţi miniştri şi la dl Liviu Dragnea, elementele erau anterior punerii sub acuzare în septembrie. Şi spunea că se mai pregătesc astfel de situaţii", a declarat Manda la finalul şedinţei.

Sursa citată reaminteşte că potrivit unor informaţii din presa anului 1998, Iliescu şi Voicu au înfiinţat împreună o firmă denumită "Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL".

Acelaşi Dumitru Iliescu a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cumpărare de influenţă. Beneficiarul informaţiilor ar fi fost pesedistul Victor Hrebenciuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne