Fost director FSB: Securitatea Rusiei ameninţată de nivelul ridicat al imigraţiei ilegale. China acuzată pentru afluxul de imigranţi

Nu s-a înregistrat o reducere semnificativă a numărului de imigranţi ilegali în Rusia, şi această situaţie ameninţă securitatea publică şi crează un teren pentru formarea teroriştilor în ţară, a declarat luni Nikolai Patruşev, secretar al Consiliului pentru Securitate al Rusiei.
Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate.
Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate. (Getty Images)

La o întâlnire pe tema securităţii naţionale, în oraşul Iakuţk, în Districtul Federal al Estului Îndepărtat, Patruşev a declarat că aceste condiţii de muncă pentru cetăţenii străini în Rusia au fost simplificate şi au fost create împrejurările pentru adaptarea socială şi culturală a imigranţilor.

Patruşev a notat că problema imigraţiei ilegale este în particular provocatoare pentru Estul Îndepărtat al Rusiei, unde imigraţia a fost intensivă pe fondul unei densităţi scăzute a populaţiei indigene.

“Scara tot mai mare a utilizării documentelor falsificate, a domiciliului fals şi a înregistrării rezidenţilor devine îngrijorătoare”, a adăugat Patruşev.

Estul Îndepărtat al Rusiei are o graniţă de aproximativ 4.200 km cu China, iar cazurile de imigraţie ilegală în această regiune sunt destul de dese. Un număr mare din imigranţii ilegali ajunşi în Rusia provin din ţările fostei Uniuni Sovietice.