Formula 1: Red Bull i-a impus o clauză cu interdicţie lui Max Verstappen

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull). (Max Verstappen/facebook)
Mioara Stoica
19.01.2024

Max Verstappen se află în vacanţă împreună cu partenera sa, dar are anumite limitări impuse de Red Bull. Echipa îi impune să aibă grijă de corpul său şi îi interzice anumite activităţi care ar reprezenta un risc pentru el.

După un nou sezon în care Max Verstappen s-a încoronat campion şi a obţinut al treilea titlu consecutiv, Red Bull are grijă de principalul său personaj pentru sezonul următor. De aceea, a impus anumite clauze pe care să le respecte pilotul, în mod special în timpul vacanţelor. Olandezul se odihneşte alături de Kelly Piquet, partenera sa, iar ca destinaţie au ales Gstaad, Elveţia. În fotografiile pe care le-au difuzat, aceştia prezintă peisaje de invidiat, cu zăpadă. Dar de ce tonul sumbru?

Pentru că Red Bull îi interzice vedetei să schieze, ceea ce ar reprezenta un risc pentru pilotul de 26 de ani.

Contractul, care durează până în 2028, are clauze importante. "Nu am mai schiat de cinci ani din cauza riscului de a-mi rupe sau scrânti ceva, cu toate consecinţele", a dezvăluit Verstappen pentru Formule 1.

El a adăugat: "Şi, bineînţeles, ştiu, de asemenea, că încă câţiva ani mai am o mare şansă să fiu din nou campion şi să câştig curse. Când te gândeşti la asta, automat îţi asumi mai puţine riscuri”.

Clauza a fost impusă pentru a evita un destin ca cel al lui Schumacher?

La 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a suferit un accident pe o pârtie de schi din staţiunea Meribel din Alpii francezi. De atunci, starea sa este critică, iar speranţa că va reveni la o viaţă normală stă în progresele tehnologice.

Familia păstrează secretul asupra situaţiei şi, de ziua de naştere a fostului pilot german, există mesaje de urări de bine şi speranţe, dar nu există nicio informaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor