Gripa aviara da din nou tircoale Brailei

Epoch Times România
11.01.2006

Braila - In judetul Braila au fost confirmate doua noi focare de gripa aviara, in localitatile Ciresu si Dudesti. Pericolul este mare deoarece pasarile migratoare continua sa soseasca in zona.

Probele prelevate de la pasari din cele doua localitati au confirmat existenta virusului in doua gospodarii. Au fost sacrificate peste 200 de pasari, 130 la Ciresu si 78 la Dudesti.

In aceste conditii, existi posibilitatea ca gripa aviara sa se extinda si in alte localitati, din cauza pasarilor migratoare, considerate principalele purtatoare ale virusului. Data fiind vremea calduroasa. este probabil ca pasarile sa ramana mai mult timp pe teritoriul Romaniei.

In aceasta zona a fost instaurata carantina de gradul I avand in vedere ca existenta virusului fusese confirmata in urma cu mai bine de o luna, in localitatile Scarlatesti (comuna Ciresu) si Bumbacari (comuna Dudesti).

Reactia autoritatilor a constat in supravegherea zonei pe o raza de 10 km. De asemenea a fost declansata o ancheta epidemiologica si a inceput recoltarea de probe de la alte animale: porci, caini si pisici.

In judetul Braila exista alte sapte focare de gripa aviara in localitatile Scarlatesti, Dudescu, Bumbacari, Ciocile, Zavoaia, Tataru si Chichinetu. De la confirmarea virusului aviar si pana la aceasta data, au fost sacrificate peste 40.000 de pasari, pentru care s-au acordat despagubiri de 7 miliarde lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor