Florile ne fac mai fericiti

Flori de lotus
Flori de lotus (Photos.com)

Buchetul de flori daruit genereaza zambet si bucurie, ridica buna dispozitia si inspira. Este atat de placut sa vezi fata stralucitoare a persoanei, carei ii este inmanat un buchet de flori parfumat. Atmosfera este imediat invadata de caldura. Buchetul de flori are un impact emotional mult mai mare decat ne-am deprins sa credem.

Oamenii de stiinta care au facut un studiu asupra florilor au ajuns la concluzia ca florile regleaza starea psiho-emotionala a unei persoane. Profesoara Janet Jones, psiholog la Universitatea din New Jersey si conducatorul cercetarii a declarat ca nu se astepta la un astfel de rezultat al experimentului.

Intr-un studiu la care au participat 150 de participanti, acestora le-au fost daruite buchete de flori. Absolut toti, in timpul oferirii cadoului reactionau sincer, cu un zambet cald si deschis, aratand astfel recunostinta si admiratie. "100% reactie pozitiva - e incredibil!" - exclama Jones.

Analizand toate cazurile, cercetatorii au concluzionat ca toate femeile care au primit flori au zambit foarte sincer si adevarat. O astfel de reactie s-a regasit la toate grupele de varsta. "Ele chiar au devenit fericite la vederea florilor! Chiar si stiinta demonstreaza ca florile au un puternic efect pozitiv asupra bunastarii emotionale a noastra ", - declara Dr. Jones. Rezultatele acestui studiu ne arata ca, buchetul de flori are efect asupra starii psiho-emotionale a unei persoane.

Florile au efecte benefice de lunga durata asupra starii de spirit. Suprima emotiile negative, anxietatea, depresia. Ele, de asemenea, contribuie la apropierea oamenilor ajutand la formarea unei relatii stranse. Florile ne fac mai fericiti.

Tuturor ne place sa ni se daruiasca flori. Mai mult, persoanele care daruiesc simt si ele placere. Florile au efecte benefice de lunga durata asupra starii de spirit. Suprima emotiile negative, anxietatea, depresia. Ele, de asemenea, contribuie la apropierea oamenilor ajutand la formarea unei relatii stranse. Florile ne fac mai fericiti. Oferiti flori, oferiti cat mai des. Nu este nevoie de un motiv pentru aceasta.