Flashmob împotriva construcţiilor ilegale: Bloc locativ în locul unui complex sportiv şi de agrement

Flash mob PAS, PPDA, PLDM, împotriva construcţiilor ilegale
Flash mob PAS, PPDA, PLDM, împotriva construcţiilor ilegale (The Epoch Times România)

Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Liberal Democrat au organizat miercuri, 25 aprilie, un flashmob cu genericul „Demascăm construcţiile ilegale!”. Evenimentul a fost organizat în contextul în care în spatele instituţiei publice Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ”Artico”, pe un teren de 0,21 ha, este construit un bloc locativ de lux în locul unui complex sportiv şi de agrement pentru persoane cu cerinţe speciale, promis iniţial.

Potrivit organizatorilor, totul a început încă în anul 2013 atunci când printr-un contract semnat de câţiva agenţi economici, Agenţia Proprietăţii Publice (APP), condusă de Tudor Copaci, actualul director general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE) a vândut acest lot pentru o sumă derizorie de 319 mii lei.

La scurt timp după această tranzacţie, terenul respectiv a fost ipotecat contra sumei de 1.820 mii euro la Victoria Bank. Mai mult decât atât, Ministerul Educaţiei atunci a atacat în judecată contractul de vânzare cumpărare a terenului pentru a stopa construcţia şi a întoarce lotul în proprietatea Centrului Artico.

”La cinci ani distanţă vedem că terenul de 0,21 ha nu a fost întors în proprietatea statului, iar agentul economic a reuşit să avanseze în edificarea blocului de lux. Mai mult decât atât, instanţele judecătoreşti, controlate de Partidul Democrat, au dat câştig de cauză agenţilor economici în detrimentul interesului public”, a declarat secretarul general PAS, Igor Grosu, în cadrul evenimentului.

Acesta a mai specificat că preţul real de piaţă al acestui teren este de aproximativ 1 milion 50 mii euro, iar conform unui raport de evaluare a unei companii locale, ar depăşi 20 milioane lei, în timp ce APP l-a vândut cu 16 mii lei, adică la un preţ de 63 de ori mai mic decât preţul real.

”Observăm că exponenţii guvernării, în persoana Partidului Democrat, pun în aplicare scheme de furt a terenurilor care aparţin instituţiilor publice, iar complicii lor la acest proces sunt nimeni alţii decât cei care trebuie să facă dreptate, adică judecătorii. De data aceasta, Partidul Democrat a furat de la copii şi elevi, mai exact de la cei cu cerinţe educaţionale speciale, nici mai mult nici mai puţin decât peste 20 milioane lei”, a adăugat Grosu.

În acest context, organizatorii evenimentului au solicitat:

- autorităţilor să oprească procesul de devalizare a proprietăţii publice;

- să se realizeze inventarierea tuturor terenurilor proprietate publică;

- să fie asigurată transparenţa tranzacţiilor de vânzare - cumpărare a terenurilor publice pentru a garanta respectarea intereselor cetăţenilor şi nu a grupurilor de interese de la guvernare;

- Procuratura Anticorupţie să se autosesizeze în acest caz, să-l investigheze şi să vadă cine se face vinovat de o atât de mare hoţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe