Firea îşi arată colţii: Voi face plângeri penale împotriva protestatarilor pentru distrugere

Nemulţumită de lipsa de reacţie a autorităţilor faţă de protestatarii care au demontat - în mod civilizat - scena din Piaţa Victoriei pregătită pentru târgul de Crăciun, primăriţa Gabriela Firea anunţă o ploaie de plângeri penale.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat sâmbătă, în direct la Antena 3, că va depune plângeri penale împotriva protestatarilor "care se fac vinovaţi de distrugerea bunurilor municipalităţii", dar şi împotriva autorităţilor care nu i-au împiedicat.

"Vom face plângere penală pentru distrugerea bunurilor municipalităţii şi de asemenea vom face plângere în legătură cu toţi cei care consideră că nu şi-au făcut datoria sau cei care au perturbat buna organizare a unui eveniment public legal organizat", a declarat Firea.

În acelaşi timp, primăriţa i-a catalogat pe protestatarii revoltaţi de decizia ei de a organiza un târg în mijlocul Pieţei Victoriei - epicentrul protestelor anti-coaliţiei PSD-ALDE - drept "un grup de anarhişti".

"Instituţiile cred că trebuiau să aibă anumite precizări cât de lapidare prin purtători de cuvânt, prin Birou de presă, dacă nu neapărat prin conducătorul instituţiei - Preşedinţie, Parlament, Guvern, ministere - este normal dacă avem responsabilitatea, inclusiv partide politice. Nu cred că este un moment de slăbiciune a mea sau a Primăriei, ci este un moment în care noi dorim să dovedim înţelepciune, responsabilitate, să tragem un semnal de alarmă că toate instituţiile statului şi cetăţenii trebuie să reacţioneze atunci când şi Constituţia şi legile ţării sunt încălcate şi nu să privim pasivi şi să ni se pară că este ceva ce nu ne priveşte. M-aş fi aşteptat ca toţi conducătorii de instituţii ale statului, instituţii responsabile, să facă declaraţii în sprijinul legalităţii oricărei activităţi. Din nefericire, am constatat pasivitate, mai grav bucurie că i se întâmplă Primăriei aşa ceva, îndemnuri faţă de protestatari să fie şi mai violenţi verbal şi fizic, ceea ce nu este bine pentru democraţie", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa - care s-a arătat nemuţumită că au existat unii oameni politici care chiar i-au încurajat pe protestatari să boicoteze târgul din Piaţa Victoriei - susţine că gardul de protecţie şi scena au fost vandalizate de către protestatari.

Nu este însă clar dacă manifestanţii au distrus într-adevăr ceva, din moment ce, în unele dintre materialele video apărute pe Facebook, se putea observa că aceştia demolau schela scenei şi amplasau barele metalice într-un mod civilizat şi ordonat, pentru ca angajaţii firmei organizatoare să le strângă, fapt ce s-a şi întâmplat ulterior. Cât despre gardul de protecţie, acesta a fost pur şi simplu împins de protestatari în diferite circumstanţe.

"Am organizat un comitet de urgenţă, un comandament, am analizat toate aceste fapte şi mai ales am cântărit foarte mult situaţia în care ne aflăm, şi anume că nicio instituţie a statului român nu a intervenit cu o poziţie oficială, având în vedere că legislaţia din România este călcată în picioare. Noi am anunţat public organizarea acestui eveniment care are toate aprobările, potrivit legislaţiei în vigoare, iar noi nu am fost lăsaţi practic de către câteva zeci de persoane să desfăşurăm această activitate", a precizat Firea.

În replică, Jandarmeria a transmis că şi-a îndeplinit obligaţiile în conformitate cu prevederile legale şi nu are nimic să-şi reproşeze.

Mai multe detalii despre protestul din Piaţa Victoriei aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne