Fetiţă de 8 ani din Germania, eliberată după ce ar fi fost ţinută închisă aproape toată viaţa de către mamă şi bunici

(Getty Images)
D.B.
08.11.2022

Poliţia germană a eliberat o fetiţă în vârstă de opt ani ţinută închisă de mama şi bunicii ei în vestul Germaniei de când avea mai puţin de un an. Copila a fost găsită într-un stadiu atât de avansat de subdezvoltare fizică încât abia putea urca scările.

Potrivit The Guardian, fetiţa - numită doar "Maria" în presa germană - şi-a petrecut cea mai mare parte a ultimilor şapte ani şi jumătate într-o cameră încuiată în casa bunicilor săi din Attendorn, un orăşel situat la est de Koln.

Procurorul Patrick Baron von Grotthuss a declarat pentru ziarul local SauerlandKurier că "este foarte probabil ca fetiţa să nu fi reuşit să vadă prea mult lumea exterioară".

Medicii care au examinat fetiţa după ce a fost eliberată pe 23 septembrie nu au găsit semne de maltratare fizică sau de subnutriţie, dar în timpul examinării, copila ar fi spus că nu a văzut niciodată o pădure, nu a fost pe o pajişte şi nu a călătorit niciodată cu o maşină.

În timp ce fata era capabilă să vorbească şi să meargă, Grotthuss a spus că "abia dacă reuşea să urce singură scările sau să se descurce pe teren accidentat".

Deocamdată rămâne neclar motivul pentru care fetiţa a fost sechestrată, deoarece mama şi bunicii săi au refuzat să dea răspunsuri în timpul interogatoriului poliţiei.

Tatăl fetiţei, care era deja despărţit de mamă în momentul naşterii ei, a declarat pentru SauerlandKurier că a găsit un bilet pe parbrizul maşinii sale când fetiţa avea aproximativ şase luni, prin care era înştiinţat de intenţia fostei sale partenere de a se muta în Italia cu copilul.

Mama - numită doar "Rosemarie G" de tabloidul Bild pentru a-i proteja intimitatea în timp ce procedura penală este în curs de desfăşurare - a informat autorităţile locale că s-a mutat în Calabria, în sud-vestul Italiei, la mijlocul anului 2015.

Atunci când tatăl copilului a raportat autorităţilor, în septembrie 2015, că a văzut în mai multe rânduri mama şi copilul în Attendorn, acestea i-au interogat pe bunicii materni ai fetei, dar au fost informate că cei doi locuiau în Italia.

Abia în luna iulie a acestui an, autorităţile locale au investigat din nou locul unde se află copilul, după ce un cuplu căsătorit care locuieşte în comuna învecinată Lennestadt a informat poliţia cu privire la un zvon că fetiţa, acum în vârstă de opt ani, ar fi fost închisă în casa bunicilor ei ani de zile.

Rudele mamei au declarat anchetatorilor că femeia şi fetiţa sa nu au locuit niciodată în Italia şi că poate fi contactată prin intermediul unui telefon fix german. Afirmaţia a fost confirmată atunci când poliţia italiană a comunicat biroului de asistenţă pentru tineri din districtul Olpe, la 12 septembrie, că mama şi copilul nu au locuit niciodată la adresa calabreză pe care au indicat-o ca fiind noua lor casă.

11 zile mai târziu, în urma unui ordin judecătoresc, poliţia şi ofiţerii de protecţie a tinerilor au găsit-o pe fetiţă la bunicii ei.

Procuratura din oraşul Siegen investighează mama şi bunicii copilei pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi maltratare a unui minor.

Mama, care ar avea 47 de ani, ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor