Ferma de porci a lui Dragnea jr. trece pe acţiuni la purtător

În viitor acţionarii la firma de porci a fiului lui Liviu Dragnea vor fi necunoscuţi, acţiunile nominale urmând să devină acţiuni la purtător.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea, a decis ca ferma Salcia din Teleorman, pe care o controlează de mai mulţi ani, şi al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, să aibă acţiuni la purtător, şi nu acţiuni nominative ca până în prezent, relatează Hotnews, care citează profit.ro. Informaţiile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ferma, cu 240 de angajaţi, a înregistrat în 2015 un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei. Anul trecut, ferma a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei. Pachetul majoritar al fermei a fost preluat în 2014 de Ştefan Valentin Dragnea contra sumei de doar 500 de lei.

Acţiunile la purtător nu includ elementele de identificare ale titularului, astfel încât să nu se ştie cine controlează de fapt compania, şi sunt folosite, printre altele, şi în cadrul firmei de construcţii Tel Drum, prezentată în presă ca fiind "patronată din umbră" de Liviu Dragnea, informaţie pe care liderul PSD a negat-o în repetate rânduri, potrivit sursei citate.

Reamintim că Dragnea junior controlează mai multe firme, printre care şi Ferma Salcia S.A. În prezent, el a decis ca valoarea nominală a acţiunilor existente în firmă să fie ridicată de la doar 2,5 lei la 9.000 lei/acţiune, iar acţiunile nominative să fie transformate în acţiuni la purtător. Informaţiile au fost publicate în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne