Fenomen bizar: Un râu de nisip, filmat în Orientul Mijlociu

Orientul Mijlociu este cunoscut mai bine pentru furtunile sale de nisip decât pentru ploile puternice, dar o anumită zonă a sa a experimentat anumite tipare meteorologice ciudate în acest an.
Râu de nisip în Orientul Mijlociu.
Râu de nisip în Orientul Mijlociu. (Captură Foto)

În ultima lună, au fost înregistrate ploi abundente mai multe zile, în timp ce unii irakieni au văzut grindină de mărimea unei mingi de golf.

Într-un material video, devenit acum viral, un “râu de nisip” cu bucăţi de gheaţă şi grindină a fost filmat în Deşertul Arabiei.

Oamenii au dorit să afle despre ce fel de fenomen este vorba şi au pus întrebări pe Reddit, iar un expert a răspuns.

“Dacă grindina are un grad ridicat de rotunjime şi o dimensiune uniformă, atunci particulele sale se pot comporta precum un fluid”, a declarat utilizatorul TectonicWafer.

“În acest material video, este posibil să existe un volum mic de apă dedesubt, dar acest lucru nu este evident din moment ce grindina pluteşte deasupra apei. Presupun că din acest motiv pare că aceasta se mişcă atât de rapid. De asemenea, pare să existe o anumită cantitate de particule fine de nisip care acţionează ca o ‘încărcătură suspendată’ ce este transportată de apă şi grindină. Poate aşa s-ar putea explica granularitatea imaginii.”

“De asemenea, nu este atât de cald acolo în această perioadă a anului precum aţi putea crede. În luna noiembrie, în Israel şi Iordania, în timpul zilei sunt aproximativ 21 de grade, iar noaptea, temperatura scade până la aproximativ 4 grade. Precum în Tucson sau Las Vegas.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură