Femeia care ar trebui să finanţeze cultura din România îşi promovează hainele pe banii tăi

Institutul Cultural Român a ajuns să sprijine colecţia vestimentară creată de preşedinta sa şi nimeni nu vede aici un conflict de interese, a tras un semnal de alarmă jurnalista Sidonia Bogdan.
Liliana Ţuroiu
Liliana Ţuroiu (Gazeta Romaneasca)

Preşedinta ICR, Liliana Ţuroiu, foloseşte instituţia pe care o conduce pentru a-şi promova colecţia de haine cu inspiraţie din costumele tradiţionale, intitulată Zestrea, scrie jurnalista Sidonia Bogdan într-un articol publicat în vice.com.

Anul trecut, sub mandatul fostului şef ICR, Radu Boroianu, colecţia sa a fost expusă în opt ţări din Europa, cu sprijinul ICR. Tot anul trecut, respectiva colecţie a fost vândută prin licitaţie la un eveniment Artmark pe care Ţuroiu a încasat 11 034,76 lei, potrivit declaraţiei sale de avere. Un posibil conflict de interese se conturează în actualul mandat ICR.

Pe site-ul casei de licitaţii Artmark, prezentarea unei bluze create de Ţuroiu, adjudecată la şase sute de euro, a fost identică cu cea din comunicatele Institutului Cultural Român. O altă rochie din voal negru cu broderie a fost vândută la preţul de 2 500 de euro. În viziunea lui Ţuroiu, promovarea tradiţiilor româneşti se identifica cu colecţia sa. Este normal?

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne